made in croatia

Nakit THE ALL / JM za ljubiteljice profinjene jednostavnosti

U moru zanimljivih kreativaca koji obogaćuju hrvatsku dizajnersku i modnu scenu za oko nam je zapeo jedan ženski dvojac čiji decentni i iznimno ženstveni nakit jednostavno oduzima dah. Riječ je o nakitu THE ALL / JM iza kojeg stoje Tea Momčilović i Jelena Malenica, dvije prijateljice čija je suradnja, započeta prošle godine, iznjedrila novi vizualni identitet brenda koji postoji od 2013. godine.

- THE ALL / JM brend trenutačno obuhvaća nakit za žene i sve one koji se tako osjećaju - istaknule su djevojke, koje s vremena na vrijeme po narudžbi dizajniraju i izrade i pokoji muški komad nakita. Divna THE ALL / JM kolekcija uključuje ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje, a djevojke planiraju i izradu nove linije ukrasa za kosu te remenja u suradnji s još jednim kreativnim obrtom koji je javnosti poznat pod imenom 47 Design.






Na pitanje kako izgleda izrada ovih predivnih modnih detalja nakita djevojke su nam uz smijeh odgovorile da je nakon same kreativne pripreme izrada THE ALL / JM nakita od mesinga, bakra, aluminija i srebra zapravo pravi "heavy metal job", koji uključuje rezanje, piljenje, brušenje i bušenje, lotanje, savijanje, čišćenje i pažljivo poliranje svakog komada koji potom kombiniraju s eko kožom, konopom ili perjem. Izrada pojedinog primjerka ponekad se zna protegnuti i na nekoliko dana, ovisno o kompleksnosti samog dizajna.

Ideje za svoj dizajn pronalaze u svijetu koji ih okružuje, a koji pokušavaju rekreirati u žici i komadu metala, eksperimentirajući s materijalima i uživajući u procesu stvaranja. Odlične reakcije zadovoljnih kupaca najbolji su pokazatelj da se njihova jednostavna i profinjena estetika prepoznaje i vrednuje, što služi kao poticaj na daljnji rast i razvoj njihova koncepta.






Djevojke su sa svojim brendom stalne gošće renomiranih sajmova rukotvorina kao što su Artomat i Tjedan dizajna u Zagrebu, a ove godine sudjelovat će i na popularnom Špancirfestu u Varaždinu. Sa svojim dizajnom nedavno su posjetile i poznati sajam Edelstoff u Beču, a planiraju nastaviti širiti poznanstva i predstavljati THE ALL / JM u Europi i svijetu.

Jedan od kreativnih ciljeva koje su si postavile uvođenje je zlata u izradu kako bi kvalitetu nakita podigle na novu razinu, a u planu je već i nova kolekcija nakita za jesen.

THE ALL / JM nakit koji Tea i Jelena s ljubavlju izrađuju, osim na njihovoj Facebook stranici, možete pronaći i u dućanu All Face Store na Kvaternikovu trgu u Zagrebu te u njihovu zagrebačkom ateljeu. S početkom ljeta brend je postao zastupljen i u odabranim dućanima u Puli, Paklenici i na otoku Hvaru, a mi im želimo uspješnu sezonu!




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:58