Zlatna pravila

Nanosite li ispravno bronzer? O tome ovisi hoćete li ovog ljeta postići suncem okupani izgled...

Bronzer nije kontura, pa zato treba biti pažljivo odabrati mjesta na koja ćete ga aplicirati: vrh obraza, vrh nosa i iznad sljepoočnice

Kad god razmišljate o bronzerima, na umu sigurno imate onaj suncem okupani look koji želite postići njihovim korištenjem. Međutim, često završite s pogrešnom nijansom bronzera ili ga krivo nanosite, pa finalni look bude daleko od onoga što ste priželjkivali. To nije razlog da odustanete od bronzera jer su oni najbolje rješenje za postizanje zdrave preplanule boje i sjaja, stoga vam donosimo par pametnih pravila s kojima ćete ovladati nanošenjem i odabirom bronzera.

image
Becca Sunlit Bronzer, cijena: 299 kuna


Zapamtite da bronzer nije kontura. Dok je kod konturiranja riječ o oblikovanju i definiranju strukture lica, bronzeri služi za dodavanje topline i sjaja licu (Too Faced Diamond Fire Bronzer, 305,00 kn). Drugim riječima, pažljivo s mjestima na koje ćete ga aplicirati! Nanesite ga na vrh obraza, vrh nosa i iznad sljepoočnice, a za potpuni učinak stavite malo bronzera i na vrat te ispod brade. Ne zaboravite na četkicu – koristite mekanu četkicu, pri čemu je za bronzer u kamenu, prahu i za kremaste formule najbolji kosi kist.

image
Douglas Big Bronzer Golden Sun Edition, cijena 135 kuna


Birajte bronzer s obzirom na vaš tip kože. Ako imate suhu kožu, posegnite za tekućim bronzerom (Perricone MD No Makeup Bronzer Broad Spectrum SPF 15, 275,00 kn), ali ako vam je koža masna, odaberite bronzer u kamenu ili prahu (Benefit Hoola Matte Bronzer, 285,00 kn). Dodatni savjet – stavite puder i ostale podloge za lice koje inače koristite na čekanje. Tijekom ljeta pokušajte pustiti da koža sjaji što je više moguće jer ćete tako dobiti prirodan sjajni izgled prije nego što dodate malo bronzera za osunčani izgled. Prstima nanesite bronzer kako bi se što bolje stopio s kožom.

image
Benefit Hoola Matte Bronzer, cijena: 285 kuna


Osim o teksturi, vodite računa i o boji bronzera. Zlatno pravilo je da bronzer ne smije biti više od jedne ili dvije nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. Dok oni sa svjetlijom kožom trebaju tražiti pudere u boji breskve ili tople bež nijanse (Douglas Big Bronzer Golden Sun Edition, 135,00 kn), tamnijoj koži najbolje pristaju ciglasti ili čokoladni tonovi (Too Faced Dark Chocolate Soleil Bronzer, 249,00 kn). Ako imate žućkasti podton kože, zlaćani bronzer (Becca Sunlit Bronzer, 299,00 kn) je najbolja opcija!

image
Douglas Highlighting Powder_, cijena: 115 kuna
image
Perricone MD No Makeup Bronzer Broad Spectrum, cijena: 275 kuna


Manje je više. Nemojte upasti u zamku i staviti previše bronzera. Slojevitost je rješenje svega – nanosite ga postepeno dok ne postignete željeni look. Za potpuni dojam, stavite malo highlightera (Douglas Highlighting Powder, 115,00 kn) za božanstveni brončani izgled!

image
Too Faced Dark Chocholade Soleil Bronzer, cijena: 249 kuna

Neka ljeto traje što duže uz Douglas parfumerije u čijim vas poslovnicama i na www.douglas.hr čeka bogata ponuda bronzera od brojnih popularnih i ekskluzivnih brendova s kojima ćete osigurati preplanuli ten i kada niste na plaži.

image
Too Faced Diamond Fire Bronzer, cijena: 305 kuna
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:54