Tko zna, zna

"Napokon doma": Ikea se genijalnim oglasom za fotelju STRANDMON oprostila od Angele Merkel

 IKEA
Pogledajte kako se Ikea na originalan način oprostila od njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je završila svoj 16-godišnji manda

Fotografija Angele Merkel koja sjedi u udobnoj fotelji s porukom "Napokon doma" novi je genijalni oglas za STRANDMON fotelju poznate švedske trgovine namještaja.

Švedska trgovina namještajem IKEA oprostila se od njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je završila svoj 16-godišnji mandat.

Na dan kada je Angela Merkel dala ostavku, oglas je na svom twitter računu podijelio i Carl Bildt, bivši premijer Švedske, danas ministar vanjskih poslova.: „Napokon doma – atraktivna ponuda Ikee na dan kada je Angela Merkel dala ostavku nakon 16. godina". napisao je.

RAZDOBLJE MERKEL JE ZAVRŠENO

Era kancelarke Angele Merkel, koja je za Njemačku obilježila 16 godina, došla je do kraja. Merkel je svoje dužnosti prepustila novom premijeru Olafu Scholzu. nakon pobijede na izborima 26. rujna, 2021. godine. Naime, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) osvojila je najviše glasova na izborima u rujnu i preuzela i uspješno sastavljanje koalicijske vlade sa strankama Zeleni i Liberalno-demokratske stranke (FDP). Nova socijaldemokratsko-zeleno-liberalna vlada kojoj je Scholz na čelu raspolaže s 416 zastupnika, a 20. saziv Bundestaga broji 736 zastupnika. Sastavljena od 16 ministara, sedam iz SPD-a, pet iz Zelenih i četiri iz sastava liberala nova njemačka vlada u svoje je prioritete svrstala borbu protiv pandemije koronavirusa i protiv klimatskih promjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:05