Konačno na svome!

Napokon ste učinili veliki korak i kupili stan... Prije useljavanja svakako napravite ovo

 VANESSA GERTZ
Bez obzira jeste li bili podstanar ili ste živjeli s roditeljima, prije selidbe potrebno je obaviti još nekoliko ključnih stvari

Ako vas zanima kako organizirati i urediti dom da prostor bude funkcionalan, maksimalno iskorišten, a k tomu još stilski usklađen, nalazite se na pravom mjestu. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili najvažnije stvari koje obavezno morate napraviti prije useljavanja u novi stan.

Prilagodite svoj prvi stan sami sebi, i to prvenstveno dodavanjem svježeg premaza boje zidovima. Ako se radi o novogradnji, bojanje zidova u tom slučaju najvjerojatnije neće biti potrebno. Ipak, uvijek vam preostaju neke druge kreativne opcije poput dekorativnih tapeta ili upečatljivih pločica koje će vizualno 'osvježiti' vaš interijer te mu podariti onaj divan dašak glamura i luksuza u prostoru.

Iako ne sumnjamo da ste to već napravili prije same kupnje stana, prije konačnog useljavanja i donošenja namještaja u interijer, provjerite još jednom u kakvom je stanju vaš novi stan. Je li u unutrašnjosti prisutna vlaga ili nešto slično, a ako slučajno jest, riješite taj problem prije nego što unesete namještaj. Ako primijetite bilo kakve vlažne mrlje na zidovima ili neugodan miris koji podsjeća na vlagu, to svakako sanirajte prije početka namještanja.

Ako želite ostaviti dobar dojam na svoje prijatelje i goste, prva stvar koju biste morali urediti jest vaš hodnik. Naime, upravo je hodnik prostorija u koju prvo ulazimo i koja stvara dojamUUkrasite prostor zidnim kukama, dekorativnim košarama, plutajućim' policama, stalcima za kišobrane i drugim dekorativnim elementima koji će 'osvježiti' vaš ulazni prostor.

Čak i u slučaju da useljavate u potpuno novi dom, temeljito očistite sve površine u prostoru. Temeljito čišćenje ujedno je i osnovni preduvjet za dobro zdravlje, a kasnije ćete mnogo lakše krenuti s namještanjem. 'Naoružajte' se svim mogućim krpama, spužvicama i sredstvima za čišćenje različitih površina (od drva, mramora, kamena i keramike) te započnite sa čišćenjem.

Ako useljavate u novi, potpuno nenamješteni stan, sasvim je logično da ćete trebati kupiti novi namještaj. Bez obzira na to je li riječ o namještaju izrađenom po mjeri ili nekom koji ste vidjeli u svojoj omiljenoj trgovini s namještajem i odlučili ga nabaviti, jedno je sigurno - bez odgovarajućeg namještaja, nema ni useljavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:16