Pogledajte video!

Napravila je dom iz snova koristeći blato i automobilske gume. Ovo je kuća koja sama sebe održava i apsolutno je genijalna!

 Youtube/Screenshot/ Living Big In A Tiny House

Amy je proučavala staru održivu gradnju, a zatim je iskoristila ono što je imala u prirodi i napravila samoodrživi dom. Kako? Kao temelj je koristila stare automobilske gume, na njih je stavila temelj od blata i vode, dok je glavni zid imao drvo i blato u sebi, stvarajući strukturu koja je dobro izolirana.

image
Youtube/Screenshot/ Living Big In A Tiny House

Ostatak kuće napravila je od drveta i stakla, kako bi na krov postavila solarne panele zahvaljujući kojima kuća sama proizvodi struju, a time i toplu vodu, prenosi Kurir.

Možda je izdatak bio veliki u startu, ali kuća se isplatila nakon samo nekoliko mjeseci. Staklenik, koji čini prednji dio kuće, stvara efekt staklenika, tako da u njemu možete uzgajati voće i povrće.

image
Youtube/Screenshot/ Living Big In A Tiny House

Kada govorimo o radikalno revolucionarnoj arhitekturi, ovo je defintiivno jedan od dobrih primjera. Izgrađene od mješavine starih automobilskih guma i nabijene zemlje, ovakve su kuće dizajnirane da budu potpuno samodostatne. Oni su fantastičan primjer regenerativnog dizajna kuće u praksi. Osim neizmjerno pametne funkcije doma, one su i nevjerojatno lijepe. Od zadivljujućeg vrta u stakleniku, do zida boca sa suncokretom ili izvanrednih unutarnjih zemljanih žbuka, ovaj dom je užitak za vidjeti.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 18:12