JEDNOSTAVNA, PRAKTIČNA I POVOLJNA

Napredna rješenja za pametne domove

 

Pametna rješenja postala su neizbježnost u našem svakodnevnom životu. Analitičari predviđaju da ćemo u 2020. imati 50 milijardi povezanih uređaja na svijetu, te se u tom razdoblju očekuje utrostručenje potrošnje iz konvencionalnih i nekonvencionalnih izvora ili pak baterijskog napajanja. Ovaj rast pokazuje kako tehnološko povezivanje više nije samo za zabavu – ono je sveprisutno u našim interijerima i praktički nema više uređaja s kojim ne možemo komunicirati, u našem pametnom domu ili pametnom uredu.

Ali što je zapravo pametan dom? Pametan dom se temelji na funkcionalnosti prostora i pojednostavljenju svakodnevnog života, zahvaljujući naprednim funkcijama povezanih uređaja koji izravno odgovaraju na životne potrebe svojih vlasnika – bilo da se radi o sigurnosti, stilu ili praktičnosti.

Kako možemo već danas malim koracima učiniti naš dom pametnijim? To svakako ovisi o našim potrebama. Na primjer, brinete li o uključenim svjetlima dok ste na putu ili o sigurnosti vašeg doma dok ste na godišnjem odmoru? Možda želite racionalizirati troškove i uštedjeti na računima ili samo slijediti dizajnerske trendove koji proizlaze iz pametnog rasporeda prostora? Dobar pametni sustav može riješiti sve navedene potrebe.

Ako renovirate svoj dom, a želite brzo, jednostavno i povoljno rješenje bez oštećivanja ili rušenja zidova, rješenje je Unica Wireless, linija sklopki za uključivanje ili isključivanje rasvjete, koja koristi radio tehnologiju za razmjenu informacija te omogućava potpuni komfor i ugođaj u domu ili poslovnom prostoru.

Kao glavne prednosti ove linije sklopki ističu se uštede vremena prilikom renoviranja, smanjeni troškovi i jednostavnost instalacije. Zahvaljujući svojoj ključnoj prednosti, bežičnoj tehnologiji, Unica Wireless jednostavno se instalira i programira, bez potrebe za oštećenjem zidova.

Dodatni komfor nam osigurava i Unica Bluetooth program prijemnika/predajnika i zvučnika, pomoću kojega dobivamo mogućnost umrežavanja ili centraliziranog upravljanja bluetooth vezom (koju posjeduju mobiteli, tableti, računala itd.). Sa svojim naprednim funkcijama prijema i odašiljanja audio signala, Unica Bluetooth dodatno obogaćuje prostore u kojima boravimo, ispunjavajući ih glazbom i zvučnim ugođajima, prema našem odabiru.

Ako vas pak zanima ušteda električne energije, kompanija Schneider Electric razvila je čitavu paletu rješenja koja štede i pomažu energetskoj efikasnosti ili učinkovitosti vašeg doma i stanovanja. Uštedu možete ostvariti korištenjem regulatora jačina rasvjete (tzv. dimmer), a svakako ne treba zaboraviti detektore (senzore) pokreta koji osvjetljavaju svaki pokret ili detektore (senzore) prisutnosti koji imaju značajnu primjenu u kontroli rasvjete javnih objekata, a sve više svoje mjesto nalaze i u našim domovima – npr. u garažama, hodnicima, stubištima i sl.

Napredna rješenja Unica modularnog programa sklopki i utičnica pridonose dugoročnoj uštedi, funkcionalnosti i sigurnosti vašeg životnog prostora. Bogata paleta izbora boja, oblika, dekora, i materijala zasigurno će udovoljiti i najzahtjevnije estete i ljubitelje dizajna interijera. Kroz široku distributersku mrežu proizvodi kompanije Schneider Electric dostupni su u specijaliziranim trgovinama diljem Hrvatske, a kompletnu ponudu možete vrlo jednostavno istražiti i na www.schneider-electric.hr/hr/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:37