NAKIT KOJI PLIJENI PAŽNJU

Narukvice Zoe od kristala za duh i tijelo

Za one koje privlače kristali i poludrago kamenje, moj je savjet da izaberu prvi koji im se svidi iz nekog razloga više nego ostali, jer naša je intuicija nepogrešiv radar, kaže Indira Juratek

U raznim su bojama, atraktivna izgleda i teško da među njima nije i ona jedna prava upravo za vas. Za žene se nude dvije kolekcije - Happy Tassel i Middle, za muškarce Universe, a za najmlađe Zoe Kids. Kamenje koje Indira Juratek koristi u izradi su, primjerice, amazonit, žad, rozenkvarc, akvamarin, ametist, kao i koralji, riječni biseri, lava i drugo.

BUDI DOBRO

- Nakit radim oduvijek, otkad sam bila mala djevojčica i plela narukvice s imenima... Kristali su se nekako prirodno pojavili kao spoj moje ljubavi prema nakitu, potrebe da radim nešto s rukama i duhovnosti u koju sam duboko zaronila - kaže Indira Juratek, koja je osnivačica i izvršna urednica portala Budidobro.com.

Za svoje narukvice kaže da nisu samo 'custom maid' nego su i 'soul made'.

- Moderni čovjek često se nađe u hiperaktivnom životu lišenom svakog osjećaja ispunjenosti, smisla i sreće. Ponekad zaista nije lako odvojiti ni pola sata i prepustiti se, recimo, meditaciji, zato nudim ljudima nešto što vjerujem da će raditi za njih - kristale. Narukvice nikad nemam na lageru, nego ih zbog energije uvijek radim po narudžbi, s mišlju o osobi za koju ih radim, zato su soul made - objašnjava ona.

MAJICE

Kamenje s kojim radi je pravo, a ne replika. Dijelove od metala radi sa srebrom ili bakrom. Zanimalo nas je kako netko može prepoznati koja je narukvica najbolja za njega.

- Za one koje privlače kristali, moj je savjet da izaberu prvi koji im se svidi, onaj koji ih privlači iz nekog razloga više nego ostali, jer naša je intuicija nepogrešiv radar. Odabir baš one prave narukvice za pojedinca olakšan je pričom o svakoj narukvici koju sam pripremila na web shopu Budi dobro. Uz svaku narukvicu je tekst o kristalu od kojeg je načinjena, upute kako se taj kristal čisti i puni, upute kako postaviti namjeru u svoju narukvicu, afirmacije prigodne za svaku narukvicu i slično - kaže Juratek, čiji se nakit može vidjeti i na Instagram profilu @zoechasingrainbows.

Izrađuje i majice kratkih rukava s afirmacijama. Na majicama kolekcije 'Budi dobro' piše, primjerice, #justbreathe, #blessed, #mindfulness, #kindness, plant based princess, a nova kolekcija #perspective ima poruke kao što je - do it anyway.

Foto: DT studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:20