HOUSE OF THE FUTURE

Natječaj za kuću budućnosti nosi nagrade u vrijednosti od 250 000 eura, a prijave su otvorene za sve kreativce

 architecturecompetitions.com
Natječaj House of the Future otvoren je za entuzijaste arhitekture i dizajna svih razina s bilo kojeg mjesta diljem svijeta

Kuća i dom nisu uvijek ista stvar. I dok aspekti koji mjesto čine vašim domom nisu ograničeni na fizičke atribute, arhitektura i dalje može imati ogroman utjecaj. Kulturološke razlike, lokacija, resursi i format vaše obitelji utjecat će na ono što tražite u domu. U svijetu koji se čini da se mijenja brže nego ikad, mogu li arhitekti i dizajneri predvidjeti potrebe domova novog doba?

Za natjecanje House of the Future (Kuća budućnosti), sudionici imaju zadatak dizajnirati predložak za dom novog doba za građane Emirata u Dubaiju. U suradnji s vladom Dubaija, žiri traži inovativne projekte koji koriste dizajn za osvježavanje trenutne ponude lokalnom stanovništvu, približavajući im arhitektonsku estetiku zemlje i njezinih ljudi.

Pobjednički će radovi biti stavljeni na razmatranje za izgradnju od strane vlade Dubaija, kao i za dobivanje udjela u nagradnom fondu od 250.000 €.

Natječaj House of the Future otvoren je za entuzijaste arhitekture i dizajna svih razina s bilo kojeg mjesta diljem svijeta. Žiri traži inovativne ideje i kreativne koncepte dizajna, a ne samo prijave arhitekata iz prakse. Ne postoji određeno mjesto za natjecanje, a od sudionika se traži da imaju na umu proračun koji ne prelazi 1 milijun emiratskih dirhama odnosno 250 000 eura.

image
David Rodrigo

NAGRADE

Odabrat će se 3 pobjednička prijedloga, jedan dobitnik posebne nagrade i 6 počasnih priznanja. Buildner (bivši Bee Breeders) dodijelit će ukupno 250.000 € novčanih nagrada pobjednicima natjecanja kako slijedi:

1. nagrada - 140.000 €

2. nagrada - 45.000 €

3. nagrada - 20.000 eura

+ 6 počasnih spomena

NAGRADA ZA SAMOODRŽIVU KUĆU - 45.000 €

RASPORED NATJECANJA

Rane prijave: 25. TRAVNJA – 7. LIPNJA

Prijave unaprijed: 8. LIPNJA – 7. RUJNA

Last Minute Prijave: 8. RUJNA – 30. RUJNA

Krajnji rok za prijavu: 30. RUJN 2023

Krajnji datum za podnošenje: 1. STUDENI 2023. (23:59 h LONDONSKO VREME)

Proglašenje pobjednika: 30. STUDENOGA 2023

Više na: architecturecompetitions.com/houseofthefuture/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:33