STARTUP HOTO

Ne moraju sve bušlice izgledati isto! Električni alat također može biti objekt dizajna

 HOTO
HotoTools pokušava razbiti monotoniju, novom serijom alata koji nude istu funkcionalnost kao konkurencija, ali i dobro izgledaju

Kad biste u bilo kojem dućanu s alatima prolazili pored električnih alata, vjerojatno biste primijetili da većina izloženih proizvoda jako nalikuje jedan drugome. Naravno, svi imaju različite oblike, boje, ručke i posebne značajke koje ih razlikuju. No čini se da su svi glavni brendovi angažirali iste dizajnere. Ili bolje rečeno, sav posao dizajna prepustili su inženjerima.

image
HOTO

Kineski brend HotoTools pokušava razbiti ovu monotoniju, novom serijom alata koji nude istu funkcionalnost kao konkurencija, ali i dobro izgledaju.

image
HOTO

Na primjer, bušilica od 12 V bez četkica i odvijač od 3,6 V lako bi se mogli zamijeniti za moderno sušilo za kosu, dok ručne setove alata tvrtke ne bi morali skrivati kad imate goste, jer bi čak dobro izgledali i na stolić za kavu.

image
HOTO
image
HOTO

Ipak, postoji razlog zašto vrhunski proizvođači električnih alata dizajniraju svoje alate onako kako to rade, a to je ergonomija. Robne marke kao što su Bosch, Black & Decker, Ryobi ili Milwaukee stavljaju upotrebljivost, jednostavnost upotrebe i sprječavanje ozljeda ispred svih estetskih izbora. No, iako razumijemo ovaj pristup, što ih sprječava da spoje funkciju i formu stvarajući alate koji dobro funkcioniraju, a da ne izgledaju tako brutalno, oštro, puno rubova i jasno pristrani prema onome što brendovi misle da bi se svidjelo njihovoj publici pretežno muških kupaca?

image
HOTO

HotoTools, s druge strane, pokušava postaviti novi trend demistificirajući "dobar izgled" u svijetu električnih alata. Još ih nismo testirali i ne možemo jamčiti za uspjeh eksperimenta. Ali jedna stvar je već jasna: Hoto ovim alatima cilja na entuzijaste "uradi sam" i one koji vikendom popravljaju dom. Uzimajući u obzir da su veliki brendovi rezervirali neke od svojih najlošije osmišljenih proizvoda za ovu istu razinu, mislimo da Hoto ima dobre šanse za uspjeh na tržištu i u cjenovnom rangu kojim uglavnom dominiraju plastični, glomazni i dizajnu neskloni uređaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:10