U TRENDU

Ne možemo prestati gledati u kuhinju Cameron Diaz, neutralan prostor koji odiše tihim luksuzom

Cameron Diaz

 PROFIMEDIA/
Glumica se udružila s Gwyneth Paltrow i na tu temu objavila video, a nas je više zainteresirala prostorija u kojoj je pripremala svoju omiljenu ljetnu salatu

Lako je biti pomalo ljubomoran na Cameron Diaz. Poznata glumica odavno se povukla iz Hollywooda, pokrenula novi biznis - s prijateljicom je lansirala brend organskog vina, udala se i zasnovala obitelj, a živi u Montecitu u Kaliforniji.

Na obiteljskom imanju površine čak 1,75 hektara, odakle puca divan pogled na ocean, nalazi se vila u mediteranskom stilu, inspirirana arhitekturom na obalama talijanskog jezera Como. U njezinoj unutrašnjosti prevladavaju visoki stropovi, prirodno svjetlo, bezvremenska paleta boja, suvremena završna obrada materijala... No, taman kad smo mislili da smo već dovoljno zavidni, ugledali smo njezinu kuhinju.

Naime, glumica na društvenim mrežama povremeno objavljuje recepte koje poslužuje uz vina njezina brenda Avaline, a nedavno se udružila s kolegicom Gwyneth Paltrow, odnosno njezinim brendom Goop Kitchen, te objavila video kako priprema salatu uz svoj Sauvignon Blanc.

I dok Cameron uživa u svojoj omiljenoj ljetnoj salati, moramo priznati da nam je malo više pozornosti privukla kuhinja u pozadini. Monokromatski mramor prorašan venama, elegantni drveni ormarići, nenametljivi zlatni detalji... Kuhinja Cameron Diaz suptilno zrači tihim luksuzom - ovosezonskim najotmjenijim dizajnerskim trendom.

Kakav je točno stil koji se opisuje tihim luksuzom pojasnila je za Homes & Gardens dizajnerica Paige Garland iz Chicaga.

"‘Tihi luksuz je upravo ono što zvuči - postiže se korištenjem nenametljive završne obrade visoke kvalitete. Kad bi mi klijent došao tražeći kuhinju u stilu "tihog luksuza", pomislila bih na patinirani nelakirani mesing, suptilne mramorne vene i malo topline - ništa previše oštro ili kontrastno. No, kada se nekome sviđa visoki kontrast, tada volim istaknuti upadljiv kamen. Umjesto tradicionalne pozadine s pločicama, postavljanjem materijala za radnu ploču na zid ostvaruje se suptilna, ali moćna, tiha i luksuzna estetika", rekla je dizajnerica.

Znači, Cameron je potpuno svladala najotmjeniji trend ovoga ljeta, slažete li se?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:54