POSEBAN TRETMAN

Ne možete započeti dan bez kave? Stvorite savršen kutak u domu posvećen vašem omiljenom napitku

 Nina Holst/Instagram
Saznajte što dizajneri interijera kažu o tome kako stvoriti idealan trenutak za pripremu i ispijanje kave u vašoj kuhinji

Ljubitelji kave predobro znaju da započeti dan bez najdražeg napitka nije lagan zadatak. Otići u kafić po tu savršenu šalicu ili uživati u ritualu pripreme jedne kod kuće u posebnom dijelu namijenjenom za to teško je usporedivo. Namjenski kutak za kavu slavi iskustvo ispijanja ovog napitka, održava vas organiziranim i daje vam trenutni pristup povećanju kofeina kad god vam zatreba. U nastavku saznajte što dizajneri interijera kažu o tome kako stvoriti idealan trenutak za pripremu i ispijanje kave u vašoj kuhinji.

Pronađite pravo mjesto

Postoji bezbroj načina da u svojoj kuhinji izdvojite prostor za postavljanje aparata za kavu u kojem možete skuhati svoj omiljeni cappuccino, espresso ili Americano. Opcije uključuju prostor na vašem pultu, iza vrata nekog ormara, pa čak i unutar ostave, ako je imate. "Ostava je izvrstan prostor za caffe bar jer je udaljena od svakodnevnog prometa u kuhinji", kaže Burns.

Odaberite prostor s pohranom

Sve vaše potrepštine za kavu smještene na jednom mjestu stvara manje kaosa i čini lijepu rutinu. „Upravo zato govorim svojim klijentima da se pobrinu da njihov aparat za kavu bude izravno ispod ormarića u koji mogu pohraniti svoje šalice za kavu“, kaže Marom. "Ako imate otvorene police, ovo može biti i lijep način da poredate i pokažete te šalice."

Nabavite najbolji aparat za kavu

Prilikom odabira aparata za kavu, Burns kaže da treba uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Na primjer, neke lijepe značajke uključuju mogućnost programiranja vremena početka ili izolirani bokal ako želite popiti kavu tijekom dana. Također, ako ste zaista posvećeni umijeću kuhanja kave, vrhunski aparat za cappuccino prava je poslastica - to je kao da imate baristu kod kuće. No Burns kaže da je za njezine vrlo zaposlene klijente ili one koji rade od kuće i trebaju brzu šalicu aparat za kavu sigurna oklada.

Investirajte u sjajne šalice

Nijedan caffe bar nije potpun bez prekrasnih šalica iz kojih možete uživati ​​u svakom gutljaju. Oni su zabavna prilika za unos boja i stila. Odlučite se za minimalističke šalice za moderne prostore, one od organske glazirane keramike za ležerne prostore i hiroviti stil za bilo koje okruženje. Ili budite kreativni dizajnirajući svoju vlastitu. Svakako kupite i niz veličina, od velikih šalica za bijelu kavu do šalica za espresso.

image
Unsplash

Opruga za mlin

Marom je veliki ljubitelj svježih zrna kave i toplo preporučuje kupnju mlinca kako biste sami obavili posao. “Već mljevena kava nikad nije tako svježa kao kava spravljena od zrna koje meljete kod kuće”, kaže ona. "Mlin također može izgledati jako cool pored vašeg aparata za kavu."

Kupite posude za kavu u zrnu

Organizirajte i pohranite kavu u hermetički zatvorenim posudama koje ih održavaju svježima i ukusnima sprječavajući protok kisika. Prave posude također mogu dodati estetski izgled, bilo da više volite prozirne ili neprozirne.

Neka vaša posuda za šećer bude dizajnerska izjava

Što je stanica za kavu bez posude za šećer ili vaš omiljeni zaslađivač? Preskočite standardnu ​​nenadahnutu zdjelu za šećer i pronađite privlačnu opciju koja služi i kao ukrasni komad.

Držite slamke pri ruci za hladne napitke od kave

Ako volite svoju kavu hladnu poput hladnog napitka, odnosno ledene kave, Marom kaže da su slamke za višekratnu upotrebu obavezne. “Volim metalne jer drže kavu dodatno hladnom dok ide uz slamku, plus se lako čiste”, kaže ona. Pohranite svoje slamke na svojoj stanici u visoku, vitku posudu.

Koristite pladanj za držanje svih dodataka

Vaši različiti dodaci za kavu mogu izgledati pretrpano dok samo stoje na pultu, ali pladanj koji ih drži zajedno stvara kohezivan izgled. Da, previše je jednostavan, ali pronađite pladanj s razigranim motivom ili uzorkom koji će mu dati neki štih.

Razmislite o rasvjeti

Rasvjeta ispod ormarića u vašoj stanici za kavu uvijek je lijepa jer uključivanje gornjeg svjetla ujutro može biti prejako za oči. "Imati neku vrstu rasvjete koja je također funkcionalna, kao što je ona ispod ormarića, odlična je ideja", kaže Marom. Ako imate zidni prostor za svijećnjak, ona kaže da maleni uređaj dodaje dašak slatkoće i udobnosti.

Ne zaboravite kantu za smeće

Obavezno pronađite mjesto na svojoj stanici za kavu za malu kantu za smeće skrivenu ispod pulta ili iza vrata ormarića. “Iako ovo nije baš lijepo, ne treba zaboraviti, jer želite lako odlagati talog kave i održavati svoje područje čistim”, kaže Burns.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:36