Mami uzdahe

Nedostaje vam inspiracije za preuređenje dnevnog boravka? Ovaj poziva na druženje i odmor, a osvojit će baš svakoga

Dnevna soba
Idejni projekt za udoban i opuštajući dnevni boravak uz luksuz i bezvremensku eleganciju osmislio je studio Ruan u suradnji s OTP bankom d.d

Uređenje interijera svakako je jedan od zahtjevnijih pothvata s kojima se tijekom života susrećemo. A kada je riječ o dnevnom boravku dodatan izazov je uskladiti nekoliko različitih funkcionalnosti i povezati ih u jedinstveni stilski izričaj. Pomoć stručnog dizajnerskog tima svakako je dobrodošla, jer osim što ćete uštedjeti na vremenu, dobit ćete i koristan savjet te uvid u najnovije trendove u svijetu uređenja interijera. Zato je OTP banka d.d. u sklopu portala evomedoma.hr, u suradnji sa studijom za dizajn interijera Ruan, pokrenula idejni projekt uređenja interijera u želji da svojim klijentima pomogne u ostvarenju njihovih snova. Za prvi od tri odabrana projekta, uređenje dnevnog boravka s lođom, dizajner Nikola Pavlinić predložio je idejno rješenje koje odražava stil i želje klijenata, a da pri tome dnevni boravak bude ugodan za svakodnevno provođenje vremena u njemu.

Dizajneru interijera posebno se svidjelo što ulaskom u prostoriju pogled seže sve do velike poluotvorene lođe, a kako je povezao ta dva prostora kroz video i tekst objašnjava Nikola.

Sam prostor vrlo je zanimljiv jer ulaskom u prostoriju pogled seže sve do velike poluotvorene lođe. Kako bismo omogućili maksimalnu komunikaciju između vanjskog i unutarnjeg prostora, odlučili smo razbiti zid koji dijeli te dvije jedinice i postaviti klizne stijene. Klizne stijene, koje prostoru daju jako puno prirodne svjetlosti, moguće je potpuno razmaknuti kako bi se spojila lođa s dnevnim boravkom, ili ih je moguće zatvoriti kako bi se stvorio zimski vrt.

Mjesto za odmor i druženje

Pri osmišljavanju dnevnog boravka vrlo je važno stvoriti ugodnu atmosferu koja poziva na odmor i druženje. Kako bismo u prostor unijeli toplinu, ideja je da pod prekrijemo parketom od prirodnog drveta u svijetloj boji. Iako kvadratura prostora ne ostavlja mogućnost za ogromnim kutnim trosjedom, praktičnom modularnom sofom spojili smo damski ležaj i sofu kako bismo kreirali mjesto za odmor koji ne zauzima puno prostora, a osigurava maksimalno opuštanje. Ispred sofe u bež tonovima smjestili smo dva stolića geometrijskih oblika sivog mramora i tamnog drveta. Moguće ih je postaviti jedan ispod drugog, ili razmaknuti za potrebe velikih druženja.

Središnji dio dnevnog boravka čine TV jedinica i bioetanol kamin za kojeg nisu potrebne nikakve instalacije niti dovod plina. Kamin u zimskim mjesecima prostor ispunjava prirodnom toplinom, a u ljetnim mjesecima je očaravajuć dekorativni element. Središnja rasvjeta iznad stolića naglašava geometrijske forme, a kako bismo izbalansirali strogu geometriju, odlučili smo za veliki tepih s nepravilnim jednobojnim plohama.

image
iStock

Mjesto na koje će vlasnici stana postavljati svoje omiljene knjige ili slike s voljenim osobama svakako je biblioteka. Ova biblioteka sastavljena je od pravokutnih kubusa u boji natur drveta i tamnog iverala čime smo stvorili dinamičnu linearnu formu i igru svijetlog i tamnog.

Igru s geometrijskim oblicima stvorili smo i u lođi tako što smo uz zid postavili klupu od drvenih letvica ispred koje smo smjestili jednostavni stolić okruglog oblika. Čvrste geometrijske oblike omekšali smo udobnim foteljama s velikim jastucima koje pozivaju na uživanje na suncu uz knjigu ili dobro društvo. Za pod smo odabrali vrlo elegantne terrazzo pločice u pastelnim bojama.

Osjećaj prirode svakako se najbolje postiže biljkama pa smo tako lođu ispunili lončanicama pravog bilja koje je stvorilo opuštajuću zelenu oazu.

image
Inna Andrushchenko

Ovo idejno rješenje dnevnog boravka vrvi elegancijom i bezvremenskom jednostavnošću čime je stvoren prostor za odmor, relaksaciju i druženja s dragim ljudima.

Tražite li i vi inspiraciju za uređenje vašeg doma ili ste tek u potrazi za nekretninom vaših snova posjetite evomedoma.hr gdje vas na jednom mjestu čekaju brojni korisni savjeti i OTP vodič za kupnju nekretnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:12