LUKSUZNE VARIJANTE

Neka bude sivo

 

Bijele kuhinje su uvijek u modi, a ovogodišnji trendovi još snažnije naglašavaju sklonost svijetlom, prozračnom ugođaju koji bijela unosi u dom. No, za one koji baš ne žele slušati modne diktate, siva kuhinja je gotovo jednako moderno i vrlo praktično rješenje. Prilagodljiva svakom stilu i ukusu, siva može biti profinjena i romantičarski bolećiva, može biti metalna i blistava, izbrušena, tamna i steampunkerska ili pak totalno šminkerska. Ovom prilikom predstavljamo vam više od 40 luksuznih varijanti.

Sjajni metalni ormarići, radne površine od mramora i pod od imitacije kamena zajedno tvore eklektični ugođaj u ovoj modernoj sivoj kuhinji. Toplinu u prostor unose drvene plohe zida te par visokih kožnih stolaca.

Tamnosivu kuhinju od poda do stropa ublažava svjetlija siva boja poda (i ovdje je posrijedi imitacija kamena), nježnosivi zid i svijetli drveni strop. Malo sjaja u tamu kuhinjskih površina unosi i radna ploha od špricanog mramora.

Svijetlosiva boja zidnih pločica koje oponašaju oblik cigle dodala je dojam dubine ovoj bijeloj kuhinji. U izvrsnoj protuteži stoje joj veće bijele površine i crni detalji u obliku sjedalica i stropnih svjetiljki.

Nijansa sive na zidovima ove minimalističke kuhinje toliko je blaga da je gotovo čini toplom. Suptilnu dinamiku u prostor unosi kontrast bijelih kuhinjskih ormarića i crnog stola sa stolicama.

Tamnosiva boja u finišu visokog sjaja, s mjedenim ručkicama, daje ovoj kuhinji luksuzan izgled. Svijetlosivi pod pomaže izbalansirati kontrast između tamne kuhinje i bijelog zida.

Još jedna prilično luksuzna open-space kuhinja u sivoj varijanti, sa sjajnim premazom betonskog poda i čitavim zidom blistavih metalnih ormarića. Hladne boje ove kuhinje "grije" neočekivano zlatan detalj u obliku lustera, koji prostoru daje pomalo umjetnički štih.

Bijeli ormarići do stropa, bijele glatke plohe u obliku slova L i bijeli okviri prozora; u ovu se kuhinju siva uvukla diskretno a ipak dojmljivo kao boja donjih kuhinjskih ormarića.

Za ljubitelje klasičnih kuhinja, siva je također sretan izbor, posebice ako je naglasimo toplim mjedenim ili zlatnim detaljima. Ulogu dinamizatora i ovdje ima bijela boja radnih površina i sjajnih keramičkih pločica.

Izvor: MyDomaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 04:44