5 NAČINA

Neka vam dom uvijek lijepo miriši uz samo jedan proizvod iz kupaonice

 /SHUTTERSTOCK

Iako volimo mirisne svijeće, uvijek smo u potrazi za novim načinima za pojačavanje mirisa u našim domovima. Ono što smo otkrili jest da jedan od najboljih načina da vaš dom zamiriši nevjerojatno dolazi od nečega što svi već imamo u našim kupaonicama.

Ako mislite da je deterdžent za pranje rublja dobar samo za jednu stvar, razmislite ponovno. Otkrili smo ovih 5 pametnih trikova koji ga koriste i koji su savršena ideja kako učiniti da vaša kuća dobro miriše, koristeći ono što već imate.

Ovi trikovi trenutno postaju viralni, ali kako se ispostavilo, stručnjaci za čišćenje otkrivaju da se ovim trikovima služe već godinama.

1. KORISTITE DETERDŽENT ZA STVARANJE "URADI SAM" OSVJEŽIVAČA ZRAKA

Tko bi mislio da deterdžent za pranje rublja može biti jeftin i jednostavan osvježivač zraka? Stručnjakinja za čišćenje Vanessa Bossart iz tvrtke Sparkling Clean Pro za Linigetc kaže da se uvijek oslanja na trikove s deterdžentima za pranje rublja za isplativ način da u domu održi sjajan miris.

‘Uradi sam osvježivač zraka jedan je od najboljih načina korištenja deterdženta za pranje rublja kako bi vaš dom dobro mirisao‘, kaže Vanessa. Napunite bocu s raspršivačem toplom vodom i žlicom deterdženta. Protresite i poprskajte. ‘To je jeftin, a učinkovit osvježivač zraka‘, objašnjava ona.

image
/SHUTTERSTOCK

2. OSVJEŽITE SVOJ TEPIH

Usisavanje tepiha može ukloniti prašinu i prljavštinu, ali neće učiniti da tepih bolje miriše. Međutim, u nekoliko jednostavnih koraka možete dezodorirati tepih u dnevnoj sobi.

‘Volim pomiješati malo deterdženta za rublje sa sodom bikarbonom i time posuti tepihe‘, kaže Vanessa. ‘Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim usisajte‘, objašnjava. I eto, imate lijepe mirišljave tepihe po svom domu. Soda bikarbona upija neugodne mirise, dok deterdžent za pranje rublja dodaje sladak, ali suptilan miris koji trenutno oživljava.

3. KORISTITE GA NA RADIJATORU

U jednom TikToku videu kreator tvrdi da će ovaj trik učiniti da vaš dom tijekom cijele sezone miriše na vaš omiljeni miris, stoga budite oprezni pri odabiru mirisa jer će se zadržati.

Prvo stavite ručnik na podnožje radijatora, zajedno s kantom za skupljanje vode. Zatim pomiješajte šalicu deterdženta za pranje rublja i kipuće vode. Nakon što je dovoljno izmiješana, izlijte sapunastu tekućinu kroz sredinu radijatora, pazeći da je poravnata s kantom ispod. Sada svaki put kada uključite grijanje dočekat će vas veličanstveni miris.

image
/SHUTTERSTOCK

4. U LONCU SKUHAJTE FINI MIRIS

Muffetta Krueger, vlasnica Muffetta‘s Domestic Assistants kune se u ovaj postupak kako bi preobrazila miris sobe. ‘Ovo je izvrstan trik za korištenje deterdženta za pranje rublja za poboljšanje mirisa vašeg životnog prostora‘, kaže ona. Zamislite da u vašem domu stalno ostaje miris svježeg. Stavite lonac s vodom da zavrije na štednjaku, dodajte deterdžent i eterično ulje po želji i ostavite da lagano krčka neko vrijeme. ‘Primjenjujući ove jednostavne i praktične trikove, možete uživati u domu koji ne samo da izgleda čisto, već i miriše primamljivo i ugodno‘, kaže Muffetta.

5. KORISTITE GA NA SOFI

Posljednji trik uključuje natapanje vašeg kauča mirisom deterdženta. Najbolje sofe zaslužuju dobro mirisati. Isperite krpu od mikrovlakana u toploj vodi koja je pomiješana s vašim deterdžentom za pranje rublja. Isperite krpu prije nego što je omotate oko malog poklopca posude. Nakon što ga čvrsto rasporedite krpu po poklopcu, snažno ga trljajte po sofi. Ovo će ukloniti suptilan miris dok će u isto vrijeme pružiti nježno čišćenje. Prije nego isprobate ovaj trik, razmislite o materijalu od kojeg je kauč napravljen i može li se oštetiti ovom tehnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:23