KAKO OPREMITI SPAVAĆU SOBU?

NEKA VAŠA SPAVAĆA SOBA ZABLISTA Pronašli smo najbolji namještaj za vašu spavaću sobu

Ako razmišjate o (pre)uređenju spavaće sobe ili se tek spremate na kupnju prvog namještaja, onda ste na pravome mjestu. Za vas smo izdvojili najljepši talijanski namještaj za spavaću sobu

Spavaća soba jedna je od najinimnijih prostorija u našem domu. U njoj odmaramo, spavamo, budimo se i pripremamo za novi radni dan. S obzirom na to da način njezinog uređenja itekako utječe na naše raspoloženje i produktivnost tijekom dana, razumljivo je da ćemo posvetiti što je više vremena moguće kvalitetnom odabiru namještaja za spavaću sobu u domu.

Današnje uređenje prostora diktira razmišljanje o stambenoj funkcionalnosti, komfornosti, praktičnosti, ali i estetici. Između ostaloga, jednaka je stvar i kad je riječ o projektiranju spavaće sobe. Naime, sastavni dio spavaće sobe čini krevet, eventualni elementi za skladištenje stvari te garderoba ili pak walk-in ormar. Sve te prostorne jedinice međusobno su povezane te kao takve čine skladnu i funkcionalnu cjelinu.

Kod planiranja rasporeda namještaja treba uzeti u obzir kvadraturu prostorije, kao i čvrsto zadane parametre koji na neki način 'diktiraju' veličinu, a zatim i mjesto na kojem ćete smjestiti određeni komad namještaja.

No, što je najvažnije od namještaja u spavaćoj sobi? Sigurno ste odmah pomislili na krevet. Naime, upravo je krevet 'centralno' mjesto u spavaćoj sobi, njemu je posvećeno naviše mjesta u prostoriji te se po njemu često bira ostatak namještaja u interijeru. Upravo je odabir odgovarajućeg kreveta jedan od najvažnijih zadataka pri uređenju ili preuređenju spavaće sobe.

Za koji se god krevet odlučili, važno je da znate da će krevet uvelike utjecati na cjelokupni dojam i osjećaj u vašoj spavaćoj sobi. Ako raspolažete s nešto manje slobodnog prostora, sasvim je logično da ćete se odlučiti za kupnju onog kreveta koji ne zauzima previše prostora ili pak sadrži mjesto za skladištenje potrebnih stvari poput jastuka, prekrivača, jastučnica i sličnih stvari koje nam svakako trebaju u svakoj spavaćoj sobi.

Ovisno o vašim željama i mogućnostima možete se odlučti za kupnju samostalnog kreveta ili kreveta koji s policama ili ormarom čini cjelinu, zatim onih modela od drveta ili metala, kreveta s masivnim ili nešto laganijim okvirima, s povišenim uzglavljem ili bez njega... Izbor kreveta za spavaću sobu je uistinu velik, a zaključna odluka je ionako samo vaša.

Osim kreveta, garderoba je sljedeća bitna stavka kad govorimo o uređenju spavaće sobe. Iako nam ormari prvenstveno služe za čuvanje naše odjeće i obuće, također su estetiski dodatak koji može 'osvježiti' čitavi prostor spavaće sobe. Pri biranju ormaru, važno je voditi računa o nekoliko različitih čimbenika. Prvo i najvažnije jesu dimenzije, zatim dizajn te da se također i uklapa u postojeći stil uređenja sobe.

Odgovarajućim odabirom ormara i garderobe sve postaje lakše, a svaki komad odjeće, obuće i ostalih odjevnih dodataka nam je doslovno nadohvat ruke.

Veličina ormara ovisi prvenstveno o kvadraturi vaše spavaće sobe, ali i potrebama koje imate kad je riječ o vašoj odjeći, obući te ostalim stvarima koje držite u ormaru. Naime, ako ste ljubitelj minimalizma, za vas su bolji manji ormarići koji neće toliko privlčaiti pažnju u interijeru te zauzimati previše mjesta.

Sve za kompletno opremanje stana ili kuće sa svim potrebnim namještajem može vidjeti u ponudi u salonu Natuzzi i InArt, Zagreb, Buzin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:28