Božićna rasvjeta

Neka vaši prozori zablistaju omiljenom dekoracijom na prozorima: Lampice, lampice...

 Graham and Green, IKEA
Od tradicionalnijih stilova do neobičnog dizajna lišća ili zvjezdica, bajkovita svjetla mogu se namjestiti oko okvira vašeg prozora

Ideje za božićnu rasvjetu prozora neki su od naših omiljenih načina ukrašavanja za blagdane. Ima li išta svečanije od doma u kojem je svaki prozor prekrasno ukrašen? Postoji samo nešto u divno osvijetljenom prozoru za Božić, poziva vas da poželite pokucati na vrata i ući na nekoliko ugodnih sati ispijajući kuhano vino.

Od tradicionalnijih stilova do neobičnog dizajna lišća ili zvjezdica, bajkovita svjetla mogu se namjestiti oko okvira vašeg prozora kako bi se stvorio meki sjaj svjetla koji savršeno nadopunjuje lampice na božićnom drvcu. Za suptilnije stilove koji neće ometati rolete, idealna su žičana svjetla, koja se čak mogu omotati oko vijenaca na prozorskoj dasci ili vijenca koji visi na prozoru kako bi donijeli dodatni svjetlucavi naglasak vašim ukrasima.

Stoga smo ove godine svi za to da se potrudimo s našim božićnim idejama za dekoraciju prozora i ukrasimo svaki okvir, svaki prag, iznutra i izvana, nekim oblikom tople, svjetlucave svjetlosti. Skupili smo sve naše omiljene izglede kako bismo vas inspirirali da učinite isto, od jednostavnih zvjezdica od papira za rustikalni, skandi izgled, do više svjetlucavih ukrasa s kuglicama koje će ispuniti vaše sobe sjajem.

image
The White Company

1. OBJESITE OSVIJETLJENI VIJENAC NA PROZOR

Jer vijenci nisu samo za vrata, već volimo i taj klasični izgled kako vise na prozorima. Ima nešto tako nostalgično u vijencu na prozoru, možda tako podsjeća na udobne kuće u svim kultnim prazničnim filmovima, ali je tako jednostavan izgled koji je lako postići koji odmah daje svečani ugođaj.

Možete nabaviti i neke stvarno autentične unaprijed osvijetljene vijence koji će ne samo dati izgled svečanog zelenila, već i suptilan sjaj vašim prozorima. A ako se ne možete rastati od vašeg pravog vijenca, omotajte nekoliko LED mikro lampica na baterije (provjerite jesu li vanjska svjetla ako namjeravate objesiti vijenac s vanjske strane prozora) oko vijenca kako biste stvorili isti utjecaj.

Svoj vijenac možete pričvrstiti na prozor – bilo iznutra ili izvana – pomoću jedva vidljivih malih ljepljivih kukica ili, za lijep klasični izgled, zavežite lijepu luksuznu baršunastu vrpcu i objesite je na vrh okvira.

image
James Merrell

2. KLASIČNO SA SVIJETLEĆIM ZVIJEZDAMA

Ah, zamislite samo ovu ljupku kombinaciju koja vas pozdravlja u kući svake večeri. Elegantna i suptilna, a opet tako jasno božićna, jednostavna zvjezdana svjetla dodaju nešto više od standardnih svjetala i izgledaju lijepo grupirana u grozdove kako bi ispunila cijeli prozor.

Budite inspirirani ovim izgledom i umiješajte i neke velike metalne zvijezde koje biste mogli objesiti na okvir prozora ili za suvremeniji izgled bez napora jednostavno ih prislonite u skupinama na dnu prozora.

image
IKEA

3. STVORITE RUSTIKALAN SKANDI STIL

Za lijep rustikalni, pomalo skandi izgled ne možete pogriješiti s nekoliko svijetlećih papirnatih zvijezda obješenih na prozor. I mi kažemo što više to bolje. Stvorite pravi prizor tako da objesite onoliko koliko vaš prozor može podnijeti na različitim razinama i u različitim veličinama. Tako jednostavno, a tako učinkovito.

IKEA svake godine izlazi s nekim oblikom ovih papirnatih svjetala i uvijek postoji mnogo dizajna koje možete odabrati između kojih možete kombinirati. I oni se jako uredno sklapaju tako da ih možete iznositi iz godine u godinu.

image
Graham and Green

4. NEKA CIJELA SOBA ZASJA

Ovo je nevjerojatna alternativa tradicionalnijoj ideji božićne rasvjete prozora. Disko kugle prodiru u svijet trendova uređenja interijera, a sve više ih se pojavljuje u blagdansko vrijeme.

'Tijekom mračnih večeri užitak je proći pokraj prozora i vidjeti ih obasjane svjetlucavim svjetlima ili svijećama. Obje podsjećaju na staru tradiciju postavljanja lampiona u prozore kao znak dobrih vijesti ili kao svjetionik za dobrodošlicu umornim putnicima. Ako stvarno volite impresionirati, onda je disko kugla ultimativni ukras za prozor - ovo ne samo da govori o dobrodošlici, već i o dobroj zabavi!' kaže Joanna Spindler iz Grahama i Greena.

Ključ za idealno stvaranje ovog dramatičnog izgleda, u kojem svjetlo ispunjava prostoriju, je objesiti disko kuglu na pravo mjesto tako da svjetlost pada na nju. Možete koristiti i umjetno svjetlo kako biste mogli postići efekt i navečer, samo postavite podnu svjetiljku u blizini.

image
Whitestores

5. ISTAKNITE OKVIR PROZORA

Toliko se svečanog ukrašavanja odnosi na isticanje značajki koje već imate u svom domu - a prozor nije iznimka. Ova prekrasno precizna i pametna ideja iz Whitestoresa posebno ističe stakleni prozor, a istovremeno sjaji čarobnim sjajem u sobi i svijetu izvan nje.

Megan Humble iz Whitestoresa nudi svoje stručne savjete za kreiranje izgleda. 'Koristite žičane svjetiljke za prozore - žica je tanka i mnogo manje očita od zdepastih kabela, tako da ćete se moći stvarno usredotočiti na okvire', kaže ona. 'Također preporučujemo da boju žice uskladite s okvirom vašeg prozora ili ako to nije moguće, odlučite se za proziran dizajn kako bi se uklopio.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 00:46