MOŽETE IMATI SVE

Nekoliko fantastičnih i funkcionalnih ideja za tuš kabine za male kupaonice

 ADAM ALBRIGHT/WERNER SEGARRA
Ove ideje za tuš kabinu za malu kupaonicu pokazuju kako lijepo povećati površinu kupaonice i poboljšati njezin izgled

Tuš kabina vašoj kupaonici može dati funkciju i osjećaj luksuza. Srećom, ne treba vam ogroman prostor da bi to funkcioniralo. Ove ideje za tuš kabinu za malu kupaonicu pokazuju kako lijepo povećati površinu kupaonice i poboljšati njezin izgled.

image
ADAM ALBRIGHT

Odreknite se vrata kako bi tuš kabina u maloj kupaonici bila još prostranija. Fiksna staklena ploča odvaja ovaj tuš od ostatka kupaonice. Otvoreni dizajn omogućuje korisnicima da se slobodno kreću. Za vodonepropusnost tuš kabine, pokrijte površine pločicama, zatim montirajte glavu tuša na zid nasuprot otvoru kako biste ograničili prskanje.

image
EDMUND BARR

Završite tuš kabinu na jednostavan, proračunski prihvatljiv način sa zavjesama umjesto staklenim vratima. Ovaj dizajn tuš kabine za malu kupaonicu koristi prednost drvene potporne grede za montažu karniša preko dvije otvorene strane. Lagano podignuta stuba oko tuš kade zadržava vodu.

image
REED DAVIS

U ovoj kupaonici djelomični zid s pločicama odvaja malu tuš kabinu od umivaonika. Odabir zidnog umivaonika umjesto potpunog umivaonika omogućuje prostor za kantu za smeće i mali stolac koji se može staviti ispod umivaonika, kao i kuke ili šipku za ručnike odmah ispred vrata tuša.

image
TRIA GIOVAN

Razmislite o ostalim pogodnostima koje ćete željeti kada napravite mjesta za tuš kabinu u maloj kupaonici. Jednostavna staklena vrata ove male tuš kabine omogućuju prostor na zidu za izlaganje dvostrukog umivaonika. Uska staklena ploča na zidu uz vrata pomaže u prijenosu svjetla s obližnjih prozora u unutrašnjost tuša, dok izrez na vratima omogućuje izlazak pare.

image
ANTHONY MASTERSON

Postavite svoju tuš kabinu blizu prozora ili ispod krovnog prozora, tako da možete uživati u sunčevoj svjetlosti i zvijezdama. Prozor i staklena vrata ove tuš kabine omogućuju protok prirodnog svjetla u kupaonicu i iz nje. Zahvaljujući svom smještaju, tuš postaje zasebna prostorija koja ne opterećuje vidike male kupaonice niti ometa promet.

image
JOHN GRUEN

Proširite korisnost male kupaonice dizajnom tuš kabine koja pruža prostor na zidu za postavljanje umivaonika ili kade. Bijelo obojeni zidovi, staklena pregrada tuš kabine i zidovi popločani pločicama, zajedno s reflektirajućim površinama, potiču svjetlost da se kreće prostorom, zbog čega mala kupaonica izgleda prostranije.

image
WERNER STRAUBE

Zidovi obojeni u bijelo ili svijetlu boju čine prostoriju većom. Stvorite iluziju većeg prostora u svojoj maloj kupaonici odabirom svijetle boje pločica. Ako vam se korištenje samo bijelih pločica u tuš kabini čini previše sterilnim, razmislite o mramornim pločicama ili dodajte pločice u naglašenoj boji kako biste neutralizirali bijelu boju. Uz ograničen prostor na zidu, odlučite se za kuku za ručnike umjesto držača za ručnike.

image
WERNER SEGARRA

Staklena stijena za tuširanje sjajan je način da malu kupaonicu učinite velikom. Ova kupaonica ide korak dalje nastavljajući svoj crno-bijeli prugasti zidni uzorak u tuš. Ova tehnika eliminira prepreku tuš/kupaonica kako bi izgledao kao jedan veliki prostor.

image
WERNER SEGARRA

Ne morate žrtvovati kadu da biste smjestili tuš kabinu u malu kupaonicu. Umjesto toga, odlučite se za malu kadu za kupanje koja ne zauzima previše kvadrata. Ova mala kupaonica ima neutralnu paletu boja i prirodne teksture, uključujući lanene zavjese, umjetne drvene podne pločice i zid tuša od riječnog kamena. Staklene ograde čine prostoriju otvorenom i prozračnom.

image
JOHN GRUEN

Unatoč svojoj maloj veličini, ovaj tuš ostavlja snažan dojam zahvaljujući mramornom okviru vrata i unutrašnjosti popločanoj pločicama, a oba su istaknuta zidovima u boji drvenog ugljena. Podne pločice u kupaonici ponavljaju se i unutar tuša kako bi vizualno povezale dva područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 10:41