Wow efekt!

Neodoljive kuhinje s nišama. Daju ritam koji će i najmanju kuhinju dići na višu razinu

 CUISINE PLUS/
Niša je jedno od onih dekorativno-funkcionalnih rješenja koja može podići uređenje doma na znatno višu razinu

Otvorene i dekorativne, niše ponovno postaju moderne u kuhinji. Objektivno? Olakšavaju raspored i daju kuhinji ritam, posebno u kontrastu sa zatvorenim spremištem te pružaju mnoge mogućnosti, ako je dizajnirana prema vašim željama i potrebama.

image

Zeleno-drvena kuhinja sa središnjom nišom premazom efektom mramora

BUT/

Središnje ili okružene zidnim jedinicama, smještene na otoku ili razbacane, niše stvaraju novi sklad i prekrasan kontrast sa zatvorenim jedinicama.

image

Plava kuhinja s uvučenim nišama

LEROY MERLIN/

Neke se niše mogu ugraditi u zid kako bi se još više uklopile u dekor. Druge mogu zamijeniti zatvoreni visoki ormarić, razbiti linearnost kuhinje i unijeti estetiku vašim pažljivo odabranim ukrasnim predmetima. Lijepe staklenke, mali dizajnerski uređaji ili korisni svakodnevni pribor naći će ovdje mjesto.

image

Crna kuhinja izrađena po narudžbi sa zaštitom od tragova prstiju i ukrasnom visokom nišom

CONFORAMA/

Ovisno o vašem ukusu, odlučit ćete se za nišu u istoj boji kao ormarići u kuhinji ili naprotiv u suprotnom tonu koji će dobro odudarati od cjeline. Također ne zaboravite integrirati LED lampice u ove niše, ukrasni predmeti će tako doći još više do izražaja.

image

Suvremena kuhinja s nišama ima otok povezan sa stolom

CESAR CHEZ CHARLES BIGANT/

Još jedna mogućnost, izmjena otvorenih prostora i zatvorenog namještaja, za stvaranje profinjene kuhinje koja ipak zadržava svu svoju funkcionalnost s puno prostora za pohranu. I mjesto za sve, s prostorima za proizvode koje ne želite nužno pokazati i prostorima za predmete koje želite izložiti ili držati pri ruci.

image

Bijela kuhinja s drvenim otokom opremljenim nišama

MEUBLES DE METIER/

Konačno, zašto ne biste osigurali neke niše na svom otoku? Što je impozantniji, to će višestruki niz niša napraviti strukturu i unijeti dašak dobrodošlice, posebno u kuhinji otvorenoj prema dnevnoj sobi. Istaknute bojom ili odabirom drugog materijala, niše će dati željeni učinak.

image

Kuhinjski namještaj u tamnom drvu s nišama za odlaganje i otok za kuhanje u mramoru

BOFFI /

KAKO NAPRAVITI NIŠU U VEĆ POSTOJEĆIM ZIDOVIMA?

Niša je udubina u zidu za smještaj različitih predmeta. U interijeru je uglavnom izvodimo kada želimo maksimalno iskoristiti prostor. Možemo je koristiti za razne namjene: ugradnju radijatora, kade ili tuš-kabine, ormara, polica itd. Da bi se niša u postojećem zidu tehnički kvalitetno napravila, potrebno je prije svega odrediti vrstu i debljinu zida u kojem se nalazi. Dimenzije same niše ovise o potrebi i mogućnosti izvedbe u prostoru.

image

Dizajnerska kuhinja u kocki

PERENE/

Ako se radi u nosivom zidu (bio on od betona, armiranog betona, opeke ili nekog drugog materijala), treba zatražiti mišljenje statičara kako bi se kvalitetno izvela opterećenja.

image

Puderasto-ružičasta kuhinja s nisko zatvorenim ormarima i visoko postavljenim nišama

LAPEYRE/

Ako se niša izvodi u već uređenom prostoru, najbitnija je zaštita. Kompletan prostor treba zaštititi drvenim pločama, višeslojnim kartonom i debelom građevinskom folijom.

image

Zid zatvorenog spremišta i niše u kuhinji izrađenoj po narudžbi svijetlo sive boje

POIVRE D‘ANE/

Zidove je najbolje zarezati u obliku niše dijamantnim alatom, a tek onda dubiti. Sva nastala oštećenja (špalete i leđa niše) treba dodatno obraditi kako bi se poštovale potrebne ravnine rubova i leđa.

image

Kuhinja u loftu tamnosive boje s vertikalnim nišama

ARTHUR BONNET/

Napomena: pri planiranju obavezno računajte na debljinu završne obrade da niša u konačnici ne bi ispala preuska. Ako se niša izvodi u vanjskim zidovima, treba računati na toplinsku izolaciju kako poslije ne bi dolazilo do toplinskih mostova.

image

Izmjena otvorenih niša na kuhinjskom otoku

KVIK/
image

Kuhinja s mini nišama

IKEA/
image

Kuhinja s otvorenim nišama

FRANCOIS COLINET/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:34