DOBRODOŠLICA PROLJEĆU

Nesvakidašnji prizor usred kuhinje u stanu menadžerice Matee Gečević

 home_stories_
Za svako godišnje doba ili blagdan promijenim izgled stana, nekad i po par puta, tako da mislim da nitko nikad nije dvaput ušao u isti stan, smije se Matea

Svi ljubitelji interijera, dizajna i kreativnog stiliziranja u domu, zasigurno su već primijetili Instagram profil account managerice Matee Gečević. Svoj profil home_stories_ posvetila je stanu površine 50 kvadrata na zapadnom dijelu Zagreba, odnosno svojoj ljubavi prema home dekoru, pomiješano s malim anegdotama iz njenog života.

- Super mi je kad s nekim detaljima mogu inspirirati ljude, ali volim ih malo i nasmijati! Za svako godišnje doba ili blagdan promijenim izgled stana, nekad i po par puta, tako da mislim da nitko nikad nije dvaput ušao u isti stan - smije se Matea.

image
home_stories_
image
home_stories_

U tom stanu živjela je u svojim dvadesetim godinama, a ponovno se u njega vratila 2019. nakon sedam godina provedenih u Švedskoj. Tada je, kaže, započela kozmetičku obnovu stana u kojemu se, među ostalim, može vidjeti šarolik home decor - od skupih komada pa sve do second hand detalja pronađenih na buvljacima. "Zaštitni znak" Mateina stana je svijetloplava kuhinja rađena po mjeri, a nedavno je svoje pratitelje oduševila nesvakidašnjim prizorom - cvjetnom instalacijom usred kuhinje.

- Cvjetna instalacija nastala je u suradnji s jednim brendom za uređenje doma. Tema je bila proljeće, a ja sam imala sam otvorene ruke da napravim što god želim. Ideju sam davno vidjela u jednom stranom foto-studiju na Instagramu i tako mi je ostala u glavi, a kad sam konačno imala neku priliku odmah sam je i iskoristila. Kuhinja je sama po sebi efektna tako da je bila savršena pozadina za instalaciju - kaže.

image
home_stories_
image
home_stories_

Prepričava kako je planiranje i izrada instalacije trajala nekoliko dana. Prvi je dan obišla cvjećarnice i supermarkete u potrazi za rezanim cvijećem, a odlučila je iskoristiti i nešto umjetnog kojeg je imala u stanu. Drugi je dan cvijeće vezala flaksom. Zamislila je 12 dijelova, a kako je ih izrađivala stavljala bi ih u hladnjak i prskala vodom da ostane svježe. Kad je završila svih 12 dijelova, na strop je postavila samoljepljive kukice te objesila cvijeće nanizano na flaks.

- Moram priznati da nije bilo lako jer sam bila u šestom mjesecu trudnoće, pa nisam bila tako okretna! - smije se, dodajući kako cvijeće bez vode već nakon nekoliko sati krene venuti pa preporučuje svima, koji bi pokušali napraviti nešto slično, da koriste umjetno cvijeće.

- Život će im biti lakši! I samo ću za kraj reći da kukice i dalje stoje na stropu jer smo prilikom skidanja nažalost shvatili da ljepilo otrgne komad stropa… tako da će možda biti još instalacija u budućnosti, a moj dečko će svakako morati pokrečiti zid. Ali sve za dobru fotku… - smije se Matea.

Iako je kuhinja najčešća kulisa raznih prigoda i privatnih druženja na njezinim fotografijama, priznaje nam da joj je terasa najdraži kutak u stanu koji je stvorila od kad se ponovno uselila.

- Od 30 kvadrata praznog prostora napravili smo i blagovaonicu na otvorenom i lounge i mali vrt. Tu provodimo najviše vremena u ljetnim mjesecima, večeramo, gledamo zalaske sunca, popijemo koju čašu vina za kraj tjedna, sunčamo se, sadimo mini rajčice…prošle godine smo nabavili i ukrasni kamin tako da navečer uživamo uz vatricu - zaključuje Matea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:50