Neudobno-udobna stolica

Umamica - Brigadin dizajn stolica za restoran Umami

Može li stolica biti neudobno-udobna? Umamica je baš takva stolica koju je posebno za novi zagrebački restoran brze hrane Umami dizajnirala Brigada. «Neudobna» samo naizgled, u stilu brzih restorana, ali itekako udobna za vrijeme potrebno da bi se uživalo u ponudi i dobrom društvu.

Naslon čini tapecirana spužva jednostavnog cilindričnog oblika, a sjedište je oblikovano od punog drva jasena. Dizajn je inspiriran cjelokupnim konceptom uređenja restorana – «kreativni laboratorij», kojem su istraživanje, znatiželja i razigranost glavne karakteristike. Zato su šarene cijevi istaknuti element interijera restorana, a one čine i bazu konstrukcije stolice. Autori rješenja su kreativni direktor Damjan Geber i dizajnerica namještaja Vlatka Leskovar.

Umamica je izrađena u tri veličine i boje, ovisno o namjeni, odnosno njihovoj poziciji unutar restorana i vremenu zadržavanja u pojedinim zonama. Koliko su doista udobne moći će se ovih dana isprobati na izložbi u okviru Tjedna dizajna Zagreb, u Laubi.

Brigada je studio specijaliziran za optimizaciju prodajnog mjesta, dizajn prodajnih, izložbenih i poslovnih prostora, produkt dizajn i arhitekturu. Dio je grupe Bruketa&Žinić OM, a za svoj rad dobila je brojna priznanja, među kojima i dvije ugledne Red Dot nagrade za dizajn.

Više: Brigada

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:53