LJETNI HIT

Nezaobilazna destinacija za nautičare: rajski otočić između Dubrovnika i Cavtata

 Antonio Bokšić/
U postojećim objektima otvoreni su restoran i lounge bar, a prilikom njihova preuređenja korišteni su isključivo prirodni materijali kako bi se stopili s okolinom

Mjesto iznimne ljepote, gdje se povijest izmiješala s prirodom, gdje su borovi duboko pustili korijenje i gdje je vegetacija bila nesmetana. Jednom riječju - Supetar. Tako kreativi djelatnici opisuju bajkoviti otočić između Dubrovnika i Cavtata, a upravo su to i bili razlozi zbog kojih su se odlučili udružiti te na njemu napraviti jedinstveno mjesto za posjetitelje, usklađujući svoje kreacije s pregrštom prirodnih blaga otoka.

image
St. Pietro
image
St. Pietro

Naime, grupa kreativnih djelatnika lani je na otoku, nakon što je temeljito očišćen (s njega je odvezeno preko 400 kubika raznog otpada), preuredila postojeće objekte u kojima je otvorila restoran i lounge bar St. Pietro, a cijeli se tim s ljubavlju pobrinuo i za postojeću hortikulturu.

image
Antonio Bokšić/
image
Antonio Bokšić/
image
Antonio Bokšić/

S obzirom na to da svi dijele istu ljubav i poštovanje prema prirodi, za uređenje postojećih objekata koristilo se isključivo prirodne materijale, odnosno drvo i kamen kako bi se savršeno stopili s okolinom otoka. Inspiracija za time se, kako kažu, vukla iz duboke povijesti otoka, a posebna se pažnja dala cijelokupnom dizajnu kako bi se na taj način odala počast povijesti otoka.

image
Antonio Bokšić/
image
Antonio Bokšić/
image
Antonio Bokšić/

I sam naziv objekata povezan je s povijesti otoka koja se proteže skroz do 13. stoljeća, gdje se prvi put spominje "St. Pietro in media mare", a na otoku se nalaze i ostaci crkvice koja je nosila naziv St. Pietro.

U samo nekoliko mjeseci otočić Supetar postao je nezaobilazna destinacija za nautičare, koje će razveseliti vijest da je restoran i lounge bar St. Pietro otvorio novu turističku sezonu spektakularnim partyjem na kojem je nastupila kraljica house glazbe Barbara Tucker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 19:28