U PRODAJI

Nikad raskošniji: novi broj magazina D&D na svim kioscima!

Novi, proljetni broj najčitanijeg magazina o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj, D&D - Dom i dizajn, možete pronaći na kioscima i u trgovinama. Na više od 200 stranica očekuju vas brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima posebno ističemo vodič za gradnju drvenih kuća, kao i iskustva ljudi koji žive u njima. Drvo je najrasprostranjeniji i najstariji materijal, koji u posljednje vrijeme doživljava veliki povratak. Stručnjaci koji već godinama proučavaju drvo i grade s drvom ispričali su nam sve što trebate znati ako se upuštate u ovu avanturu. Otkrili su koji su izazovi, a koje mane, koji su sve načini gradnje vaše savršene drvene kuće i koliko bi to sve moglo koštati. U detaljnom vodiču o drvenim kućama možete doznati baš sve informacije koje su vas ikada zanimale o ovoj temi. Naravno, obišli smo Hrvatsku, pa čak i regiju, i pronašli neke od najljepših drvenih kuća, vikendica i koliba. Njihovi vlasnici ispričali su nam zašto su se odlučili okružiti drvom i kako im je živjeti u takvim objektima.

image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX
image
NEJA MARKICEVIC /CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Dugo smo željeli napraviti i temu o stanovanju u tzv. Galićevim zgradama. Legendarne višekatnice u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, sagrađene prema projektu Drage Galića, zaista su fascinantan primjer kulture stanovanja u glavnom gradu Hrvatske. Tamošnji su stanovi i 70 godina od njihove gradnje jedna od najpoželjnijih adresa za stanovanje kod nas. Stanari koji ondje imaju životne i uredske prostore, većinom umjetnici, arhitekti i kreativci, pustili su nas da zavirimo u njihov intimni svijet i provjerimo zašto je tako dobro živjeti u ovim zgradama, za koje postoji čak i dugačka lista čekanja. Fenomen je to koji je valjalo istražiti, a zasad ću vam samo reći da su stanovi ondje zaista predivni. Više, naravno, možete doznati u novom, proljetnom broju magazina Dom i dizajn na više od 200 stranica.

I ovaj put otvaramo vrata sjajnih hrvatskih stanova i kuća diljem zemlje. U Osijeku smo pronašli asketski minimalistički stan koji nas je oduševio, u Brodarici stan koji vrvi zanimljivim dekorima i uzorcima, u Istri kuću koja ima bazen u koji možete uskočiti iz dnevnog boravka, a u zagrebačkom naselju Blato moderan stan s pogledom na divnu prirodu. U ovom broju okupili smo i poznate hrvatske arhitekte i arhitektice koji imaju zanimljivije hobije - oni su i pjevači, svirači, zanimaju ih ronjenje, motori, kostimi... Popis je zaista fascinantan, kao i fotografije koje smo snimili.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Ni ovaj put nismo zaboravili vrtne entuzijaste. U ovom broju pišemo o pčelama, krticama, rezanom cvijeću, engleskim krajobraznim vrtovima... A za sve koji nas svake godine redovito zovu, pripremili smo i malo iznenađenje. U ovom broju magazina D&D na poklon dobivate i sjetveni kalendar za 2024. godinu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Da ne duljimo - ima tu još sjajnih tema s potpisom sjajnih autora i fotografa Doma i dizajna, pa nikako nemojte propustiti nabaviti svoj primjerak. Nadamo se da ćete uživati kao što smo i mi uživali radeći i stvarajući teme u magazinu. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 21:57