BOŽIĆNO UREĐENJE

Nikad se nismo toliko veselili blagdanima kao ove godine, evo kako stvoriti čaroban ugođaj u svojem domu

JYSK promo
Lampice, šareni ukrasi i miris tople čokolade pretvorit će ovaj Božić u savršenu bajku za sve generacije

Zima je naprosto prekrasno i čarobno doba godine, a koji je bolji način za proslavu ove lijepe sezone nego unošenjem tog čarobnog duha u vlastiti dom? Osobito u doba pandemije kada većinu vremena provodimo upravo u svoja četiri zida, potrebno je unijeti malo čarolije kako bismo se prisjetili čarolije Božića kakav je bio nekad, ali i pretvorili dom u najdraže mjesto za uživanje u nadolazećem blagdanskom periodu. Uz ovih par trikova možete učiniti da svaki kutak vašeg doma jednostavno blista i unijeti blagdanski duh koji će razveseliti sve ukućane.

image
JYSK promo

Ulazni prostor

image
JYSK promo

Vaš ulazni prostor prvo je mjesto koje primijetite i vi, ali i vaši gosti prilikom ulaska u stan. Oživite taj ulazni prostor detaljima tako da vaša djeca i gosti imaju osjećaj da su otputovali u potpuno novu, dimenziju i da požele vidjeti svaki kutak vašeg doma koji odiše čarobnom Božićnom čarolijom. Na tabure ili klupicu koju inače koristite za oblačenje cipela, stavite mekane jastučiće, a na sredinu hodnika možete postaviti novi, mekani tepih od ovčjeg krzna koji će vašem ulaznom prostoru dati pravi, skandinavski duh. Police za odlaganje šešira i kišobrana ukrasite lampicama, a na njih možete objesiti i pokoju papirnatu kuglicu koja će oživjeti taj prostor, a ujedno ne morate brinuti da će se u igri razbiti. Nemojte zaboraviti na posebnu figuru Božića koja je postala trend u zimskom uređenju interijera i na vidljivo mjesto postavite vašeg Orašara. Ispod vašeg lustera ili lampe na plafonu možete objesiti i vijenac koji ćete ukrasiti LED svijećama s ugrađenim tajmerom koje su dugotrajne, a i s njima ne morate brinuti da će pokoji zaigrani plamen zahvatiti grančice te svako dana u željenom terminu uživati u blagdanskoj igri svjetla i sjene. Ako pak imate dovoljno mjesta, u neki od kuteva unutar vašeg ulaznog prostora možete postaviti i LED božićno drvce.

image
JYSK promo

Dnevni boravak

Najčarobnije mjesto u vašem domu može postati upravo dnevni boravak gdje ćete smjestiti svoje drvce i nestrpljivo čekati da vaša djeca na Božićno jutro s veseljem otvore svoje poklone. Ako u vašem dnevnom boravku posjedujete kamin, možete ga pretvoriti u pravu bajku. Vješanjem šarenih čizmica, približit ćete dolazak Djeda Mraza. Ako pak ne posjedujete kamin, možete ispod vašeg televizora staviti nekoliko nacijepanih drva koja ćete pošpricati lažnim snijegom, a okolo njih staviti vesele Božićne figurice i vilenjake. Dnevni boravak je savršeno mjesto za kreiranje vaše omiljene bajke, poigrajte se mekanim jastucima i dekicama, a na police stavite mirisne svijeće. U stare staklene vaze možete staviti i lampice koje će, kada ugasite svjetla i opustite se na svom udobnom kauču, dati vašoj najdražoj prostoriji posebnu, romantičnu notu.

image
JYSK promo

Blagovaonica

image
JYSK promo

Trik za savršenu blagovaonicu je u postavljanju stola za blagovanje koji će biti uvijek spreman za zabavu i svakodnevnu uporabu. U skladu sa zimskom zemljom čudesa, poigrajte se detaljima poput staklenki koje koristite za pripremanje džemova i zimnice, u te staklenke postavite omiljene mirisne svijeće ili pak male lampice. Birajte stolnjak i nadstolnjake u Božićnim bojama koje će oživjeti vaš blagovaonski prostor. Na stol možete staviti i staklene svijećnjake koji će čarobno širiti svjetlost vaših omiljenih svijeća te salvete suprotnih nijansi koje će se uklopiti u vaš blagdanski stol. Dakako, ne smijemo zaboraviti niti na adventski vijenac i pokoju zelenu granu a poigrati se možete i detaljima poput češera i zimskih figurica. Ako želite dodatni detalj koji će zablistati na vašem stolu, u staru vazu stavite borovu grančicu koja će vašoj blagovaonici dati poseban miris, a ukrasiti ju možete i raznobojnim kuglicama.

image
JYSK promo

S obzirom na trenutnu situaciju s epidemiološkim mjerama provodimo bitno više vremena u domu. Upravo zato je bitno da nam atmosfera bude hygge i magična kako bi podigli raspoloženje. Danci su izumili riječ hygge a tko je veći stručnjak u tome nego danska kompanija JYSK? Sve detalje za stvaranje savršene zimske atmosfere potražite u JYSK trgovinama a kako bi zaštitili vaše zdravlje, JYSK nudi i Click&Collect opciju kojom možete omiljene ukrase odabrati online iz udobnosti vašeg doma, rezervirati ih i oni vas spremni čekaju da ih preuzmete upakirane u najbližoj trgovini. Za dodatnu inspiraciju poslužite se JYSK magazinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:26