BRŽA UŠTEDA

„Nisam želio kredit pa živim u kućici koju sam kupio za 6 400 eura – ušteda je nevjerojatna”

 /SHUTTERSTOCK

Jedan mladić koji se preselio u kamp-prikolicu otvoreno je progovorio o odluci iza svog velikog poteza – i zašto od tada nikada nije u škripcu s novcima.

Korisnik društvenih mreža koji se zove Rude kupio je kamp kućicu za 6400 eura nakon što je odlučio da bi mu bilo bolje da ne diže kredit. I od tada se nije osvrnuo, jer je rekao da mu je nova nekretnina potpuno promijenila život nabolje.

Rude, kojeg možete pronaći na TikToku putem @byrude, sudjelovao je u sesiji pitanja i odgovora na svom profilu nakon što je otkrio da svi njegovi pratitelji žele znati istu stvar.

Pitanje? Koliko ga je kućica unazadila i kako je od tada utjecala na njegove financije.

U videu na kojem je stajao ispred kamp kućice, objasnio je: "Ova kamp kućica nas je koštala 6400 eura. Ali u potrazi sam naišao i puno jeftinije i puno skuplje - čak sam bio našao jednu besplatnu za koju je trebalo platiti samo uklanjanje"

Rude je nastavio: "Još jedno veliko pitanje koje nam postavljaju je, ‘zašto bismo ovako živjeli kada bismo jednostavno mogli otići i iznajmiti kuću?‘

Odgovorio je: "Pa, za nas je to dio puno većeg plana, koji nam omogućuje da uštedimo novac puno brže." I rekao je da je odlično jer je već uspio učiniti upravo to, a da se nije žrtvovao ni na čemu drugom.

Rude je iskoristio priliku i dao savjet svima koji žele krenuti njegovim stopama i kamp kućicu učiniti svojim domom.

Rekao je: "Imamo dovoljno sreće da nam je ovu zemlju poklonila obitelj. Bila je nekorištena, u neredu, morali smo ju urediti, ali ako negdje tražite komad zemlje, takve vrste zemljišta obično se ne oglašavaju na internetu. Osobe koje ih posjeduju obično na njih gledaju kao besmislene i nikada im nije palo na pamet iznajmiti ih. Dakle, moj prijedlog bi bio – usmena predaja. Stavite nekoliko objava na Facebook, pitajte obitelj, prijatelje. Čak idite i pitajte poljoprivrednike jer možda postoji kutak njihove zemlje koji jednostavno ne koriste, a koji bi bili voljni iznajmiti za malu cijenu mjesečno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:24