UGODNO S KORISNIM

Niste na vrijeme kupili darove? Originalne ideje pronađite na festivalu koji iz Rovinja stiže u Zagreb. I pritom se dobro zabavite

Veela Mobiles; Parona; M design home

 Veela Mobiles; Parona; M design home
U Studentskom centru svoje će radove predstaviti više od 40 domaćih i stranih kreativaca

Niste na vrijeme kupili darove za sve drage osobe? Ne očajavajte, festival nekonvencionalne umjetničke i produkcije Artistico, koji od 2018. u Rovinju okuplja nekonvencionalnu umjetničku produkciju, ovog prosinca stiže u zagrebački SC!

Svojim raznolikim programskim sadržajem, festival će od 21. do 23. prosinca kreirati poseban doživljaj kupnje originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova uz pregršt kreativne energije i zabave. Na najvećem do sada "Art Marketu", svoj rad će predstaviti više od 40 sjajnih domaćih i stranih stvaraoca iz čijih ćete ruku moći kupiti originalne božićne darove - nekonvencionalne umjetničke uporabne i dekorativne predmete, dizajnerski nakit, odjeću i unikatne modne dodatke.

image

Projekt R.A.D.

Projekt R.A.D.
image

Parona

Parona
image

M design home

M design home

U sklopu programa “Izloži se” koji publici predstavlja mlade autore, moći ćete razgledati seriju infografika “Emocionalna pismenost” Ijana Prelca te doživjeti neobičan svijet tarota kroz izložbu i čitanje iz “Avisomnia tarot” karata koje je magično ilustrirala umjetnica Orla Bird. Ljepotu koju vide u ljudima pokazat će nam Adrijana Brčić i Paulina Marija Vukoja kroz izložbu pod nazivom “Lica Zagreba” i crtanje portreta. Mario Dobrečević izložit će svoje “Veela Mobiles” mobilne skulpture, a Aleksandra Prodanov zbirku likovnih radova “Kroz ružičaste naočale”.

image

Veela Mobiles

Veela Mobiles
image

TreWolo

TreWolo
image

Aleksandra Prodanov

Aleksandra Prodanov

Pripremljen je i posebno opremljen prostor za isprobavanje različitih likovnih tehnika "Stop and Paint" te "Junior Corner" koji razvija maštu i vještine najmlađih.

Kako bi uživali u umjetnosti riječi, Artistico ugošćuje projekt Knjigolovac koji će organizirati sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, a REkreatorov projekt "R.A.D. - ReusedArt&Design" pokazat će što sve može nastati maštovitom prenamjenom različitih predmeta i materijala.

Ulaz na festival je besplatan, a trajat će od 12 do 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 15:47