VRLO JEDNOSTAVNO

Nova aplikacija koristi vašu fotografiju prostora i daje vam prijedlog kako ga preurediti

 Interior AI
Arhitekti i dizajneri interijera, ovaj tehnološki razvoj dočekuju s određenim stupnjem tjeskobe

Nedavno smo naišli na novu zanimljivu aplikaciju koja vam vrlo jednostavno pomaže da dođete do prikaza svog doma u različitim stilovima uređenja. Interior AI nova je platforma koja pomaže korisnicima generirati nove stilove, pa čak i nove funkcije za svoje unutarnje prostore. Program koristi unos 2D fotografije unutarnjeg prostora, bilo da se radi o fotografiji pronađenoj na internetu ili fotografiji koju je snimio korisnik.

image
Interior AI
image
Interior AI

Zatim može modificirati ovu fotografiju kako bi odgovarala jednom od 16 unaprijed odabranih stilova, u rasponu od minimalizma, secesije ili biofilnog dizajna do baroka ili cyberpunka. Program također omogućuje korisnicima da odaberu različite funkcije za sobu, kuhinju, kućni ured, vanjsku terasu ili čak teretanu, stvarajući tako potpuno novi dizajn interijera.

image
Interior AI
image
Interior AI

Ovo se može promatrati kao korak naprijed u odnosu na druge platforme i tehnologije, pomažući korisnicima da pronađu nove ideje i inspiraciju za poboljšanje svojih domova. Ako web stranice kao što je Pinterest omogućuju ljudima otkrivanje novih ideja koje se mogu implementirati u njihovim domovima, tehnologije strojnog učenja, poput AI generatora fotografija, mogle bi premostiti jaz i vizualizirati intervencije u stvarnom prostoru. Drugi sustavi, poput aplikacije Ikea Place, koriste tehnologije proširene stvarnosti. Ovaj program koristi kamere pametnog telefona i preklapajuće 3D slike za predstavljanje kako bi objekt izgledao u prostoru.

image
Interior AI

Profesionalci koji djeluju u istim područjima, poput arhitekata i dizajnera interijera, ovaj tehnološki razvoj dočekuju s određenim stupnjem tjeskobe. Drugi stručnjaci ove inovacije vide kao napredak alata koje dizajneri mogu koristiti za unaprijeđenje svojih procesa i proširenje izvora inspiracije.

image
Interior AI

Glavni zadaci koje obavljaju arhitekti ili dizajneri interijera nisu samo pronalaženje novih i inovativnih ideja, već i razumijevanje prostora koji dizajniraju, ograničenja i mogućnosti. To znači odabrati najbolje rješenje koje odgovara složenom skupu objektivnih i subjektivnih kriterija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 23:13