Nova aplikacija “Zagreb Menza”

Student razvio aplikaciju koja u realnom vremenu pokazuje koja su jela u ponudi menze

Nova aplikacija “Zagreb Menza” studentima u svakom trenutku pruža informacije o tome koju hranu mogu pojesti u kojoj menzi. Aplikaciju je razvio student Eugen Sunić, koji je želio gladnim studentima pomoći prilikom odluke u kojoj menzi pojesti obrok. Ne nude sve menze iste jelovnike, niti svu hranu s menija studenti mogu dobiti u svako doba dana. Zato aplikacija donosi popis svih menzi koje u tom trenutku rade – radnim danima ih je na popisu 12, subotom tri, i nedjeljom dvije.

Povezani sa SC-om Osim popisa menzi, aplikacija nudi i popis hrane koja se još uvijek može pojesti u svakoj od njih. Podaci koje studenti dobiju su sto posto točni, jer se povlače iz baze podataka Studentskog centra. Kako se neko jelo pojede, tako se briše s menija za taj dan, pa korisnici pametnih telefona vide kako se stanje mijenja. – Cilj aplikacije je da bude jednostavna i da korisnik jednim klikom ima uvid u trenutačni jelovnik menze i njeno radno vrijeme.

Ponekad padne server Studentskog centra, pa nije moguće dohvatiti podatke, ali to je rijetko – kaže mladi autor aplikacije u njenom opisu. Korištenjem aplikacije studentima se olakšava svakodnevni život, odnosno, odluka u kojoj menzi jesti. Više se neće događati da netko dođe u menzu sa željom da pojede neko jelo, a onda nakon pola sata čekanja u redu sazna da te hrane nema već neko vrijeme. Studenti su aplikacijom oduševljeni i kažu kako im je drago što je netko odlučio napraviti alat koji će im olakšati svakodnevni život.

Mladi autor, pak, razmatra mogućnost da uvede još neke novosti. Uskoro i cijene – Ukoliko bude vladao veliki interes za aplikacijom, dodat će se cijene pojedinih jela, pa će studenti moći izračunati ukupan iznos prije samog plaćanja na blagajni – najavio je Sunić. Aplikacija se može besplatno skinuti s Windows Phone storea i u trgovini Google Play.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:48