Nova era domaće proizvodnje

Hrvatska dobiva šik dizajnerski ekonamještaj

Nakon godina čekanja i jednoličnosti Hrvatska konačno dobiva svoj ekološki namještaj. Hrvatski produkt dizajneri i dizajneri namještaja počinju surađivati s hrvatskim proizvođačima te u suradnji s trgovcima lansiraju namještaj pod zajedničkim nazivom Era.

Rezultat je to gotovo jednogodišnjeg promišljanja, truda i rada male skupine entuzijasta koja je shvatila koje su bolne, a koje jake točke hrvatskog tržišta namještaja. Na prvome je mjestu duga tradicija proizvodnje namještaja u Hrvatskoj, koja se odlikuje kvalitetom i dugotrajnošću, ali moramo se složiti da dizajn nije bio uvijek najjača karika. Tu, logično, na scenu stupaju naši, hrvatski dizajneri koji su svoj talent i inovativnost dokazali na mnogim međunarodnim sajmovima i natječajima.

Proizvodi su napravljeni od prirodnih materijala i premazani su biljnim uljima

Era je u potpunosti ekološki namještaj koji koristi isključivo prirodne materijale, biljna ulja za završnu obradu umjesto štetnih lakova i čisto, puno drvo hrvatskih šuma. Pojedini komadi imat će jamstvo i do stotinu godina i upravo ih to čini gotovo investicijom te im daje na vrijednosti. Svi proizvodi Ere imat će istaknuto ime autora, tj. dizajnera i jamstvo originalnosti. Uz postojeće kauče, komode, stolove, krevete i stolice, Era planira i širenje svog asortimana.

Prvi izložbeno-prodajni prostor namještaja Era otvoren je sinoć u sklopu salona namještaja Alto u centru Solidum u Škorpikovoj, a planiraju se i otvorenja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Web shop pokreće se 13. ožujka 2014. na stranici www.era.com.hr, a na istoj stranici možete pronaći i natječaj za dizajn koji je upravo otvoren te poziv dizajnerima. Najave natječaja primaju se do 28. veljače 2014.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:59