VEĆI OD ŽIVOTA

Nova kolekcija poznatog umjetnika u kojoj je oživio svoj ekscentrični i evokativni svijet

 Martyn Thompson
"Jesture je dijelom šala, dijelom gesta - tema koja se pojavila dok sam slikao početna umjetnička djela za svijeće i tekstil"

Martyn Thompson predstavio je opsežnu novu kolekciju. Radeći sa svojim dugogodišnjim suradnicima, Charlotte Lawton i Brianom Reyesom, australski umjetnik oživio je svoj ekscentrični i evokativni svijet.

image
Martyn Thompson
image
Martyn Thompson

"Jesture je dijelom šala, dijelom gesta - tema koja se pojavila dok sam slikao početna umjetnička djela za svijeće i tekstil", objašnjava Thompson. "Mješavina boja i uzoraka počela me podsjećati na cirkus i srednjovjekovnu ludu. Ovo je vlastita inspiracija, a s njom je došla razigranost i nevjerojatno pretjerivanje u određenim elementima poput predimenzioniranih svijetlih sjenila."

image
Martyn Thompson
image
Martyn Thompson

Nastavljajući svoje partnerstvo s keramičkom tvrtkom 1882 Ltd. sa sjedištem u Stoke-on-Trentu, Thompson je izložio opsežnu novu kolekciju radova, uključujući posude naslagane totemima, žardinjere, ploče i prevelike ručno rađene vaze oslikane nizom metalnih i zemljanih tonova. Zbirka uključuje unikatne komade koje je naslikao Thompson kao i komade stvorene u suradnji sa stručnim zanatlijama u tvornici 1882 Ltd.

image
Martyn Thompson

Samostojeći zasloni izrađeni su s novim jacquard dizajnom, umjetnik prvo ručno oslikava umjetničko djelo, a zatim ga prevodi u tekstil. Zasloni nude prilagodbu, pri čemu kupac odabire vlastitu kombinaciju panela, bilo da se radi o slikarskim prugama, kockicama ili mrljama na prednjoj i stražnjoj strani, a drveni okviri obloženi su brončanim klinovima.

image
Martyn Thompson

Postavljena u gradskoj kući Jo Malone u Londonu, instalacija predstavlja drugu dizajnersku kolekciju australskog umjetnika. Ondje, u sobama s visokim stropovima na prvom katu, svaki je prostor dobio svoju posebnu atmosferu - prvi je više nalikovao galeriji, s otvorenim strukturama nalik cirkuskom šatoru, a drugi je bio poput salona prepunog zanimljivosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:28