BMW serije 7

NOVA LIMITIRANA SERIJA BMW AUTOMOBILA U luksuznom izdanju kakvo još niste vidjeli!

Prije 25 godina južnoafrička umjetnica Esther Mahlangu bila je prva žena koja je svojim umjetničkim izričajem ukrasila jedan od automobila tvrtke BMW, i to model 525i. Ukrašen jarkim bojama i jedinstvenim ornamentalnim oblicima bio je još jedan u nizu umjetničkih automobila marke BMW.

Osamdesetjednogodišnja Esther Mahlangu nedavno je drugi put udružila snage s ovim bavarskim proizvođačem kako bi pomogla oblikovati seriju 7 BMW automobila. Umjetnica Esther Mahlangu rođena je kao član plemena Ndebele u gradiću Middelburgu u Južnoafričkoj Republici. Prema tradiciji, žene plemena Ndebele ukrašavaju vanjske zidove svojih kuća kompleksnim uzorcima i grafičkim elementima koji simboliziraju važne životne događaje kao što su vjenčanja i druge proslave, pa su tako zidovi aktivni kanal komunikacije u zajednici. Preuzevši njihov karakteristični način ukrašavanja i preslikavši ga na svakodnevne predmete Mahlangu je razvila svoj osobni izričaj po kojem je postala poznata u međunarodnoj zajednici.

Primjenom svog dojmljivog stila u ovom je projektu pretvorila luksuzni Sedan u dinamično umjetničko djelo, oslikavši drvene elemente u unutrašnjosti automobila svojim karakterističnim motivima. Za ovu priliku proizvođači su pripremili posebne bijele drvene plohe spremne za oslikavanje, koje su potom zapečaćene kako bi se osigurala njihova dugovječnost i ugrađene u vozilo.

Ovaj jedinstveni automobil javnosti će prvi put biti predstavljen na festivalu Frieze Art Fair koji se održava od 6. do 9. listopada u Regent's Parku u Londonu. Oslikano vozilo bit će ponuđeno na prodaju na tihoj aukciji te će sva zarada ići u dobrotvorne svrhe, i to za umjetnički projekt "The Art Room" koji podržava razvoj djece i mladih. Nama se sviđa. A vama?







Izvor: Design Boom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 09:00