Ove boje vrijedi razmotriti

Nove trendi boje za 2018. godinu

Okrjepljujuće, duboke, vesele ili osvježavajuće, boje nam pomažu da odjenemo svoje zidove i kreiramo interijer prema vlastitom ukusu

Boje su temelj svakog interijera. Bez obzira da li odijevamo komad namještaja ili zid, one u naš prostor unose dozu osobnosti. Stoga, koju ćemo boju odabrati ovisi o našem ukusu, koji je ponekad pod utjecajem trendova. Trendovi za 2018. godinu najavljuju povrat neutralnih nijansi na čelu s umirujućom kremastom bijelom bojom te jače nijanse kao što su ljubičasta (Pantone boja godine) ili boja patlidžana i dalje su prisutne kako bi nam osigurale bogatu paletu punu karaktera. Danas vam donosimo pregled boja koje će dominirati u godini ispred nas, a na vama je da kombinirate nijanse i pritom se zabavite.

Nova mješavina svijetloplave boje za zidove

Draga boja interijera, uvijek je bila i ostala plava boja. No, u posljednje se vrijeme sve više i više udružuje s nježnom zelenom koja naginje prema metvica plavoj boji. Ovu bezvremensku boju možete bez ikakvog straha koristiti u svakoj sobi bez iznimke. U ovom primjeru je korištena u spavaćoj sobi, gdje je istovremeno osvježavajuća i ugodna, ali s karakterom.

Boja patlidžana za zid u radnoj sobi

Intenzivna boja u pravom smislu riječi je boja patlidžana. Njezin povratak ima veze s oživljavanjem purpurne boje, što dugujemo Pantoneu. Elegantna i duboka, boja patlidžana manje je zagonetna od ljubičaste. Vrlo je cijenjena u sobama koje zahtijevaju određenu koncentraciju poput ureda. Snažna i opojna, može se koristiti u manjim količinama u društvenim zonama, kao što su dnevni boravak i kuhinja.

Zeleni zid za zeleni interijer

U 2018. godini zelena je i dalje nova plava. U skladu sa zelenim trendom, može se koristiti kao boja ili tapeta s lišćem. Ako vam još uvijek nisu sjele zelena kaki, zeleno zelenilo ili šumska zelena, ove godine možete pokušati s nježnom osvježavajućom zelenom. Njom možete presvući hodnik kojem fali osobnosti ili jedan zid u kuhinji.

Za salon kremasta bijela

No, nismo svi za duboke boje s karakterom. Neki se u svom domu žele opustiti i osjećati smireno okruženi nježnim nijansama. Boja krede ili kremasta bež boja idealan je izbor za sve koji žele nježno utočište, a možete ih kombinirati s jednako umirujućim nijansama.

Blijedo ružičasta za blagovaonicu

Prije gotovo godinu dana prestižni je New York Times posvetio cijeli članak milenijskoj ružičastoj. Ova hibridna ruža nastala spojem ružičastog lososa i ružičastog rumenila potpuno je zaludila svijet. Stručnjaci za boje povezali su ju s pojmom tisućljeća zato što je spojila različite generacije bez puno muke. Ova vrlo blijeda ružičasta i dalje je popularna u 2018. godini i nosi sa sobom dozu nevinosti, slatkog i ćudljivog svijeta koji je bitan u prostorijama vezanim uz dijeljenje (dnevni boravak, blagovaonica) kao i intimnijim prostorijama (spavaća soba, kupaonica).

Dodir senf žute u dnevnoj sobi

Žuti curry ili gorušica, bez obzira na ime, žuta je u interijerima i dalje prisutna. Ova sunčana nijansa koju prati reputacija da ne može pronaći partnera na zidu, u 2018. konačno dobiva ravnopravne suputnike. Boja patlidžana i bijele krede savršeno pristaju ovim dinamičnim svijetlo žutim tonovima, a unijeti će snagu, energiju i toplinu u prostorije poput dnevnog boravka ili blagovaonice.

Smeđi kašmir za zid u dnevnom boravku

Na isti način kao i boja bijele krede ili krem bež boja, kašmir smeđa se ističe na listi trendi boja za 2018. godinu. Ova nijansa izgleda kao nova siva, neutralna je i osobna u isto vrijeme, a izvrsno pristaje u svakoj sobi interijera, samostalno ili u kombinaciji. Topla poput drveta, udobna kao koža i mekana kao kašmir, i ima sva svojstva ugodne, opuštene i osnažujuće boje, kako ljeti tako i zimi.

Ljubičasti zid za ured

Nemoguće je propustiti ljubičasti trend u 2018. godini. Pantone je lansirao ovu boju u čast preminulom pjevaču i muzičaru Princu te ju potom proglasio bojom 2018. Izvrsna, inventivna i zagonetna, sve karakteristike ove čarobne nijanse su sanjive. Stoga ne čudi što ju većina teško prihvaća. Međutim, bit će nam zadovoljstvo malo ju okusiti u uredu ili blagovaonici.

Osvježavajući plavi zid za spavaću sobu

Na dugačkom popisu plavih boja koje nikako ne mogu pronaći svoje mjesto na zidovima, osvojila nas je plava boja "vodopada", koja je apsolutno osvježenje u dubokom tonu. Uklapa se lijepo u spavaću sobu ili u manjim količinama u kupaonicu ili kuhinju, a savršeni je komplementarni par s toplijim nijansama poput curry žute ili crvene boje.

Zeleni šumski zid za hodnik

Među bojama koje koketiraju s prirodom zelena se šuma i dalje nameće. Ona je simbol naših očajničkih želja za prirodom i velikim prostorima, koristi se na zidovima ili u vidu ukrasa. Ako vam nije prikladno za sve zidove u sobi, znamo, dosta je tamna, mogla bi vam biti izvrsna u hodniku koji nema karakter ili na zidu s radnim stolom, knjižnicom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:49