Znanje

Noviteti savršeni za opuštanje u blagdanskom ozračju zadovoljit će i najzahtjevnije knjigoljupce

Znanje
Žudite li za životnim, emotivnim pričama, ovi će vas romani dirnuti u srce

Znanje s ponosom predstavlja tri noviteta savršena za opuštanje u blagdanskom ozračju, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije knjigoljupce. Nevjerojatno briljantan, žestok, oštrouman i smiješan roman Fleishman je u nevolji iz pera novinarke New York Timesa Taffy Brodesser-Akner pravo osvježenje na knjižnoj sceni. Počinje kao zabavna priča o sredovječnom Njujorčaninu koji istražuje aplikacije za neobavezan seks, a završava kao feministički tekst koja vas pogađa u srž. Ovo je gorko sladak, bolno smiješan i, na kraju, dirljiv i human portret suvremene ljubavi i braka. Knjiga Fleishman je u nevolji podsjeća na velike romane šezdesetih i sedamdesetih godina. To je Philip Roth ili John Updike u najboljem izdanju, s time da ova autorica savršeno razumije žene.

image
Fleishman je u nevolji

Iz pera britanske spisateljice Ione Grey, koja je svojim debitantskim romanom Pisma izgubljenoj ljubavi osvojila srca čitatelja diljem svijeta. Kao treptaj u noći njezin je drugi roman u kojem virtuozno slika britansko društvo između dva svjetska rata. Obuhvaćajući razdoblje od dva desetljeća te burne promjene u britanskoj povijesti u predvečerje Drugog svjetskog rata, Kao treptaj u noći Ione Grey epski je roman o strasti, boli i gubitku. Izvanredan roman o životnim odabirima usred neopisive žalosti i istinske ljubavi. Žudite li za životnim, emotivnim pričama, ovaj će vas roman dirnuti u srce.

image
Kao treptaj u noći

Čuvarice tajni iz pera Lare Prescott isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Dok nas vodi od Moskve do gulaga, od Washingtona do Pariza i Milana, ovaj roman osjećajno, vjerodostojno i s posebnom pažnjom za povijesne detalje pripovijeda o napetim vremenima i iznimnim a nevidljivim ženama koje su ih obilježile. Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema.

Knjige Kao treptaj u noći (prijevod: Mirjana Čanić), Fleishman je u nevolji (prijevod: Lidija Toman), Čuvarice tajni (prijevod: Lidija Milenkov-Ečimović) u izdanju nakladničke kuće Znanje dostupne su od ovog tjedna u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr.

image
Čuvarice tajni

VIŠE O NASLOVIMA:

Kao treptaj u noći (The Glittering Hour). Iona Grey, britanska spisateljica koja je svojim debitantskim romanom Pisma izgubljenoj ljubavi osvojila srca čitatelja diljem svijeta. Kao treptaj u noći njezin je drugi roman u kojem virtuozno slika britansko društvo između dva svjetska rata.

Selina Lennox pripadnica je zlatne mladeži, a život joj je vrtlog zabava i ludih noćnih provoda. Novinari je progone dok ona vječito balansira na rubu skandala, sve vrijeme bježeći od života koji su joj odredili roditelji. Lawrence Weston siromašan je slikar koji jedne noći uleti u Selininu orbitu i više je ne može pustiti, premda je sve vrijeme svjestan da mu je ona zapravo nedostižna. Ali Selina se snažno zaljubljuje u Lawrencea, maštajući o životu ispunjenom istinskom srećom. No kad se dogodi tragedija u kojoj strada njezina najbolja prijateljica, Selina umjesto ljubavi odabire sigurnost.

Fleishman je u nevolji (Fleshman is in Trouble). Taffy Brodesser-Akner novinarka je New York Timesa. Piše i za GQ, ESPN i mnoge druge časopise. Za svoje članke dobila je nagrade New York Press

Club i Mirror Award. Fleishman je u nevolji njezin je prvi roman za koji je nominirana za nagradu Women`s Prize For Fiction 2020.

Nedavno razvedeni liječnik Toby Fleishman odjednom se, u svojoj četrdeset prvoj godini, našao okružen ženama koje ga žele i kojima ne smeta njegova visina, te će ga spremno odvesti u krevet nakon samo nekoliko klikova na mobilnoj aplikaciji. Nakon trinaest godina braka, ovo je sasvim nov način života u kojem još samo njegova djeca zauzimaju posebno mjesto.

Međutim, Tobyjev novi život potpuno se promijeni jednog jutra kad njegova bivša supruga Rachel ostavi djecu u njegovu stanu i nestane. Toby ne zna kamo je otišla jer ne odgovara ni na pozive ni poruke. I dok Toby očajnički pokušava saznati što se dogodilo s Rachel, istodobno žonglirajući između posla i očinskih dužnosti, prisiljen je sagledati stvarne razloge raspada svog braka. Je li priča koju je cijelo vrijeme govorio sam sebi doista istinita?

Čuvarice tajni (Secrets we kept). Lara Prescott diplomirala je kreativno pisanje u Michenerovu centru za pisce Sveučilišta u Teksasu. Prije toga studirala je političke znanosti, borila se za prava životinja i radila kao savjetnica u političkim kampanjama. Priče su joj objavljivane u časopisima The Southern Review, The Hudson Review, Crazyhorse, Day One, te Tin House Flash Fridays. Godine 2016. dodijeljena joj je nagrada Crazyhorse Fiction Prize za verziju prvog poglavlja knjige Čuvarice tajni. Kad je objavljena, knjiga je začas postala bestseler New York Timesa, bila je u užem izboru za prestižnu Nagradu Edgar Allan Poe u kategoriji najboljeg prvijenca, te je dosad objavljena ili će to uskoro biti u čak 30 prijevodnih izdanja diljem svijeta. Autorica živi u Austinu u Teksasu.

U jeku Hladnog rata, dvjema daktilografkinjama Agencije povjeren je zadatak života. Misija im je prokrijumčariti Doktora Živaga iz SSSR-a, gdje ga se nitko ne usuđuje objaviti, i pomoći Pasternakovu remek-djelu da obiđe svijet. Sofisticirana Sally Forrester iskusna je špijunka koja je zanat izbrusila na zadacima diljem svijeta, služeći se šarmom i lukavstvom kako bi iščeprkala tajne iz moćnih muškaraca. Irina je, s druge strane, potpuna početnica u špijunskom poslu, no pod Sallyinim mentorstvom brzo uči kako se stopiti sa svakom okolinom i neprimjetno obaviti povjerljive zadatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:15