UDRUGA ZMAG

Novost u ZMAG-u: Akademija prirodnog graditeljstva

Cjelogodišnja praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste. Prijavite se i steknite nova znanja i vještine

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtijeva visok udio industrijske obrade materijala.

Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna i trska. Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina i naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće odlučuju za prirodna rješenja u stanovanju. Udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnju prirodnim materijalima. Trenutačno postoji mnogo veća potražnja od ponude ovih specifičnih graditeljskih usluga i zato smo odlučili prenijeti naše višegodišnje iskustvo te pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju kako bismo povećali i osnažili bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Akademija prirodnog graditeljstva je paket od 18 teorijskih predavanja i 25 punih dana praktičnih radionica koje traju tijekom godine, od travnja do listopada, a sastoji se od vrlo raznolike teoretske i praktične edukacije, ukupno oko 200 sati nastave. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog-ekološkog graditeljstva.

Za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje, ali ćete zato u prijavi obavezno morati navesti čime ste motivirani za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 12! Cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva je 7200 kuna, a omogućeno je plaćanje u dvije rate.

Više informacija potražite na www.zmag.hr/akademija-prirodnog-graditeljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 18:38