Objekt žudnje

Totalno fora satovi za ekipu sa stilom

Kada vas netko upita koliko je sati, a vi na ruci nosite Nooka sat, razgovor počinje sam od sebe. Nooka je brend nastao u New Yorku stvoren i smišljen od dizajnera i umjetnika Matthewa Waldmana koji je na čelu brenda, no iza samih proizvoda skriva se cijeli tim inovativnih dizajnera i umjetnika koji zajedno s Waldmanom stvaraju krajnji proizvod. Ovaj futuristički brend spaja vrhunski dizajn i čistoću izgleda, a svoje proizvode izdvaja iz mase i preko njih prenosi emocije. Satovi američkog brenda Nooka stigli su u Hrvatsku i izgledaju fantastično. Jedinstveni su po tome što vrijeme nije predstavljeno na klasičan način putem kazaljki, nego linearno i grafički tako da se dobiva jedan intuitivan način viđenja vremena.

Po informacije smo se uputili direktno kod uvoznika za Hrvatsku, Marija Grubine, i upitali ga kako je sve počelo. – Prilikom turističkog putovanja Amerikom prvi put sam ugledao Nooka satove i nisam mogao vjerovati svojim očima koliko su lijepi i inovativni. Odmah se rodila ideja da bi bilo odlično uvesti satove u Hrvatsku i prezentirati ih na najbolji mogući način jer Hrvati, usprkos uvriježenom mišljenju da su tradicionalisti, prate trendove i dizajn koji odstupa od uobičajenog – kaže Grubina.

Vrijeme nije predstavljeno klasično, kazaljkama, nego linearno i grafički

Na prvu je bilo malo komplicirano shvatiti koliko je sati na Nooka zaslonu, ali uz kratke upute cijela koncepcija prilično je logična. – Vizualna masa se povećava kako vrijeme prolazi dajući tako težinu apstraktnom konceptu prolaska vremena. Dakle, stupci, krugovi ili druga rješenja na zaslonu se ‘pune’ kako dan odmiče. Također, prilično jednostavan je i prikaz datuma i dana, a na svim modelima može se namjestiti i budilica, alarm ili štoperica. Jednom kada se naviknete na novu vizualnu paradigmu više se nećete vraćati na standardno analogno i digitalno vrijeme – objašnjava nam Mario.

Satovi su prilično raznoliki, silikonski dolaze u gotovo svim bojama, a metalni se uglavnom drže klasike, iako se i oni poigravaju bojom remena. Neki imaju i remenje koje se mogu mijenjati pa kad vas ulovi želja za promjenom, možete naručiti remen druge boje. Silikon od kojeg se rade Nooka satovi nije običan, već specijalna mješavina materijala koju su vizionari tvrtke sami osmislili i patentirali. – Nooka svoj futuristički pristup provlači i kroz ambalažu. Tako neki proizvodi dolaze u pakiranju s poklopcem od posebnog silikona od kojeg se rade i satovi, a u tom poklopcu možete grijati hranu ili napitke u mikrovalnoj pećnici.

Drugi, pak, dolaze u kartonskoj kutiji koja je napravljena od 100 % recikliranog papira – vizionarski nam priča Mario i dodaje da će osim satova uskoro biti dostupni i razni drugi moderni i inovativni proizvodi, od sunčanih naočala do remenja, pa čak i novčanika. Njihovo je remenje poznato po jedinstvenom te patentiranom mehanizmu pri kojem kupac lako podesi željenu veličinu. Novčanik proizveden od silikona i dizajniran tako da stane u džep svačijih hlača ili pretinac u torbici. Više na www.mindstyle.hr i facebook stranici mindstyle.hr.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:41