ZIDNE OBLOGE

Obložite svoje zidove u metal, kožu ili baršun i dajte karakter prostoru

 Aaron Leitz; Mylene Fernandes; Jane Beiles
Od tapeta s posebnim teksturama do trodimenzionalnih materijala bilo koji od ovih izbora može uvelike promijeniti dojam u prostoru

Izgled vaših zidova postavlja temeljni stil vašeg prostora, zato je odabir prave boje, umjetnine ili obloge izrazito bitan. Od tapeta s posebnim teksturama do trodimenzionalnih materijala bilo koji od ovih izbora može uvelike promijeniti dojam u prostoru, a isto tako dati poseban izričaj. Izdvajamo nekoliko popularnih zidnih obloga kako bi vas inspirirali ako tražite promjenu ili kako stilizirati one koje se već nalaze u vašem domu, uključujući opeku, drvene ploče, gips, beton i još mnogo toga. Dakle, bez daljnjeg čekanja, pročitajte sve naše ideje za zidne obloge...

image
Karyn R Millet

Uokvirene tapete

Dizajnerica Celerie Kemble nije mogla tapetirati zidove u ovom iznajmljenom stanu, ali nije dopustila da je to spriječi da ih na neki način ukomponira u ovu tinejdžersku sobu. Dizajnerica je, kako bi rekli, našla rupu u zakonu. Uokvirila je tapete u velike okvire i povješala ih na zid.

image
Catherine Kwong Design

Brušeni beton

Zidovi od brušenog betona oponašaju polirani betonski pod u ovoj suvremenoj blagovaonici koja je napravljena po dizajnu Catherine Kwong Design. Blagi tonovi drva uspostavljaju bezvremenu toplinu koja se izvrsno nadopunjuje i kontrastira s oštrim betonskim površinama.

image
Aaron Leitz

Presvlaka od baršuna

Zidovi presvučeni baršunom stvaraju neporeciv osjećaj luksuza i elegancije ovoj sobi po dizajnu Alison Pickart Design. Obložila je zidove baršunom, što prigušuje zvuk i daje jedan osjećaj intime, poput malog vlastitog svijeta.

image
Eric Piasecki

Drvene ploče

Dizajnerska tvrtka Kureck Jones oslikala je podove ove blagovaonice svijetloplavom bojom, dok su zidovi obloženi svijetlim drvetom. Prirodno drvo jasena nadahnuto je trupom broda pa se na ovaj način spaja unutrašnji i vanjski svijet.

image
Maura Mcevoy

Zavjese

Eliza Carter objesila je zavjese preko jarko zelenog naglašenog zida kako bi ga omekšala, naglasila visoke stropove i uvela dodatan uzorak. Zavjese na moraju biti rezervirane samo za prozore - one stvarno mogu dodati dimenziju bilo kojem zidu.

image
Kevin Dumais

Koža

Iako klasična i bezvremenska, ova dnevna soba dizajnera interijera Kevina Dumaisa također ima svoj zabavni moment. Da bi se dobio dojam prisnosti i mekoće, Dumais je zidove presvukao kožom, a zatim je uokvirio drvenim pločama.

image
Jane Beiles

Metalni lim

Kris Cochran iz Good Livinga učinio je da se plinski kamin još više ističe kao žarište prostorije naglašavajući zid oko njega prilagođenim bakrenim limom.

image
Francesco Lagnese

Kreda

S bojom za školske ploče djeci možete doslovno dopustiti da crtaju po zidovima. Dan Mazzarini htio je postići dojam umjetničke učionice s industrijskim metalnim stolom za objedovanje kao i klasičnim drvenim stolicama.

image
Mylene Fernandes

Pobijeljena cigla

Bojanje zidova od opeke u ovoj kuhinji od strane Shari Francisa pomoglo je da se prostor osvijetli, a da se ne izgubi karakter i antikni štih u prostoru.

image
Joshua Mchugh

Mural

U ovom dnevnom boravku mural se proteže od zida do zida po zamisli Raji RM. Sama veličina ostavlja vas zapanjenim, kao da ste u muzeju sami s ovom slikom, dok izbor drugih materijala u cijelom prostoru umanjuje taj efekt kako bi prostor bio pristupačniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 03:14