UREĐENJE DOMA

Obnovite svoj dom ovim povoljnim proizvodima iz Ikee

Od rasvjete i ogledala do okvira za slike, ne zaboravite police i nove tkanine: evo kako urediti svaku sobu u domu s namještajem iz Ikee i ne potrošiti bogatstvo

Obnova doma može biti zahtjevna zadaća, pogotovo kada raspolažemo s ograničenim budžetom i nedovoljno vremena da se u potpunosti posvetimo samo tom zadatku. No, nije nemoguće. Ako imamo na umu praktične savjete i fokusiramo se na trgovine s niskim cijenama. Ako nas pitate najbolji izvor nadahnuća i komponenti namještaja nudi upravo Ikea. Uvijek u toku kada je riječ o trendi dekoracijama, pametnim rješenjima i povoljnim cijenama. Od rasvjete i ogledala do okvira za slike, polica i tkanina, pronašli smo za vas 9 ideja, koje možete kopirati odmah.

1. Kreirajte dodatni prostor s policama

Prostora za odlaganje stvari nikad dosta, zar ne? Stoga je bitno na pronađete neiskorištena mjesta u vašem domu i stvorite dodatna prostor na zidu ili kutu. Mogu to biti modularne police i paneli koje možete prilagoditi različitim potrebama te ih uvijek dodatno proširiti.

2. Usredotočite se na zavjese i tkanine

Ponekad će odabir drugačija boje ili novog uzoraka biti dovoljni da obnovite dekor u domu. Zabavite se promjenom zavjesa u sobama, novim uzorcima jastuka za sofu, a možda je došao trenutak i da obnovite vašu posteljinu.

3. Dobra rasvjeta

Osvjetljenje skrivenih uglova i dodavanje lustera i reflektora u vaše sobe jedan je od onih malih detalja koje će vašem domu doslovna dati novu svjetlost.

4. Ljestve

Ovaj elegantni, uzak i visoki dodatak može biti savršen element uređenja vaše kupaonice. Ljestve možete koristiti na bezbroj načina, od vješanja ručnika do držanja kozmetike.

5. Pravi tepih za svaku sobu

Ako imate osjećaj da vaš namještaj u sobi izgleda kaotično unatoč pravilnom rasporedu, možda biste trebali nabaviti novi tepih koji će dati novi izgled sobi. Kako biste izbjegli pogreške, preferirajte ih u neutralnim bojama i materijalima prilagođenim specifičnoj upotrebi svake prostorije.

6. Odaberite police u kuhinji

Bez obzira želite li povećati prostor za spremanje tanjura ili posuda, ili jednostavno osvježiti vašu kuhinju, police su idealno rješenje za pohranu svakodnevnih predmeta, kojima istodobno možete lijepo istaknuti drage vam predmete poput porculan ili šalica koje ste dobili na poklon.

7. Zelenilo je uvijek dobro došlo

Malo i u nizu na policama, kutovima soba, balkonu ili terasi zelene biljke i cvijeće mogu transformirati vaš dom u ugodan prostor svojim šarenim bojama. Što je najbolje, s biljkama uvijek možete pretjerati.

8. Organizirajte knjige

Knjige i časopisi koje godinama marljivo skupljate mogu vašem domu donijeti dodatni plus i učiniti ga još zanimljivijim, ako ih pokažete na novim policama.

9. Fotografije, okviri i ogledala

Konačno, fotografije, okviri i ogledala doista su dragocjeni saveznici koji ispunjavaju praznine zidova, igraju se s dubinama prostorije i usredotočuju se na sjećanja i drage nam obiteljske trenutke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 17:52