Jesenska čarolija

Obogatite svoj dom sezonskim akcentima ove jeseni u stilu i to ovim proizvodima

 AFLORAL, POTTERY BARN/
Naše ideje za jesensko ukrašavanje mogu vam pomoći da u domu stvorite stiliziranu jesensku priču koja je svježa i elegantna, ali i topla i ugodna

Lišće već lagano poprima svoju žutu boju, noći su sve hladnije i sve nam je draže provoditi vrijeme u toplini doma. Upravo je vaš dom mjesto gdje možete iskoristiti jesen za malo osvježenje interijera. Boje jeseni nadahnjuju od pamtivijeka pjesnike, slikare i umjetnike svih vrsta, pa zašto ne bi i vas?

Jesenski dani pred nama upućuju na činjenicu da ćemo većinu slobodnog vremena provoditi unutar četiri zida, a terase i balkoni pričekat će daleke proljetne dane. Mnogi od nas tada shvate da ih interijer u kojemu žive ne oduševljava da nešto nedostaje ili je nečeg viška. No, ne brinite, jer jesen možete bez puno muke uklopiti i u svoje unutarnje uređenje elegantnim i modernim ukrasima i dodacima za dom.

Za ukusan jesenski dekor stvorite shemu koja ima suptilnije i sofisticiranije reference na godišnje doba, umjesto očite i pretjerane.

Od malih odabranih elegantnih ukrasa, cvijeća i svijeća do prihvaćanja modernijih paleta boja koje odražavaju stil vašeg interijera, ukusno jesensko uređenje trebalo bi stvoriti pojačan osjećaj topline i udobnosti te učiniti unutrašnjost vašeg doma privlačnijom i posebnom.

Umjesto da svaku sobu u domu oblačite bundevama, vijencima, šišarkama i žarko žutim, narančastim i smeđim detaljima (iako, tko smo mi da vas zaustavimo ako je to stil kojem težite) razmislite o jedinstvenijim i kreativnijim načinima možete slaviti promjenu godišnjih doba i prihvatiti boje i ukrase koji su u skladu s vašim stilom.

Od šik i sofisticiranijih ideja za jesensko ukrašavanje do odabira lažnijeg dizajna u rustikalnom stilu, postoji mnogo načina na koje možete primijeniti jesensku shemu u domu.

Ovo je 6 jednostavnih načina da udahnete moderan jesenski dekor ove sezone.

image
OKA/

1. OBOGATITE SVOJ PROSTOR SEZONSKIM AKCENTIMA U STILU

Moderno jesensko uređenje ne mora nužno obuhvatiti neku temu, može biti jednostavno poput stiliziranja vašeg prostora prekrasnom novom stolnom lampom ili ugodnom svijećom.

Promjena bi se trebala fokusirati na stvaranje osjećaja svježine – a može biti minimalistički ili maksimalistički kako god želite.

Bitno je da ukrasite svoj dom stilskim sezonskim detaljima koji će vaš prostor učiniti toplijim i ugodnijim tijekom hladnijih zimskih mjeseci ili novim dizajnom koji vam donosi radost dok ulazite kroz vrata.

image
LULU AND GEORGIA/

2. OSVJEŽITE SVOJE JASTUKE I PREKRIVAČE

Kada zrak postane svjež, ništa nije ugodnije od fine tkanine. Tražite teksture koje su istovremeno luksuzne i zemljane, poput mohera ili baršuna. No, ne morate se bacati u veliki trošak, jesensko uređenje možete postići unošenjem novih ili osvježavanje postojećih navlaka i jastuka. Pokušajte ih zamijeniti bogatijom paletom tkanina.

image
AFLORAL/

3. ISKORISTITE JESENSKO CVIJEĆE I LIŠĆE

Jedna kreativna ideja jesenskog ukrašavanja za prikaz prekrasnog sezonskog buketa jest izdubiti bundevu, napuniti je vodom i unutra staviti jesensko cvijeće i lišće. Suncokreti izgledaju posebno privlačno u kontrastnoj narančastoj bazi. Alternativno, napravite kaskadni buket koji uključuje grane, suho lišće i svježe cvjetove naranče za vaš jesenski dekor za policu.

Prekrasni jesenji vijenci i girlande mogu stvoriti prekrasan prirodni prizor, odabirom nekoliko stabljika koje se ističu ili cvijeta za vazu možete stvoriti moderan, skulpturalni izgled.

image
POTTERY BARN/

4. NAPRAVITE ELEGANTNU JESENSKU IZLOŽBU

Ovdje je stolić za kavu lijepo stiliziran s kolekcijom ukrasnih detalja. Od knjiga do svijeća, cvijeća i šišarki, ova odabrana kolekcija predmeta čini prekrasnu dizajnersku značajku i središnju točku jesenskog uređenja dnevnog boravka, ali naravno, izgled se također može rekreirati za jesenski dekor predvorja i jesenski dekor spavaće sobe, isto.

Ne morate uvijek kupovati ni potpuno nove komade, stiliziranje postojećih ukrasa i dekoracija na nov način može stvoriti svježi izlog u vašem prostoru. Stavite u prvi plan mirisne svijeće i suho cvijeće koje je možda tijekom ljetnih mjeseci bilo u drugom planu i izložite ih negdje gdje ih možete vidjeti i cijeniti tijekom jeseni i zime.

image
OKA, ANTHROPOLOGIE, WEST ELM/

5. PRIGRLITE PRIRODNE MATERIJALE I ZEMLJANE NIJANSE

Kad zamišljamo jesenske boje, mislimo na bogate palete boja definirane dubokim žutim, narančastim, ljubičastim i crvenim tonovima, ali za moderniji izgled inspiriran skandinavskim stilom mogu poslužiti rustikalne, drvenaste teksture i zemljani prigušeni tonovi jednako dobro.

Dizajneri savjetuju da tijekom jeseni u dom unesete više toplih drvenih elemenata i da se ne bojite miješanja različitih tonova. Mnogi se ljudi pokušavaju držati jednog ili dva tona drveta u jednoj prostoriji, ali time dosta propuštate. Kombinacija drva unosi toplinu u sobu i savršena je za jesensku sezonu.

Sviđa nam se ovaj rustikalni, suptilni jesenji dekor trijema iznad, i kako središnja, umirujuća paleta boja omogućuje da gostoljubivi šareni tepih zauzme središnje mjesto; prekrasna mješavina teksture, boje i uzorka.

image
POTTERY BARN/

6. ILI, ODABERITE OPTIMISTIČNE, SVIJETLE PALETE BOJA

Ako vam se više sviđaju svjetlije, uzbudljivije palete boja za ideje o bojama prostorija, tada se držite onoga što znate i volite i prihvatite živopisnu jesensku shemu boja bogatu bojama i raznolikošću – napravit će lijepu promjenu od tradicionalne narančaste, crvene i smeđa shema.

Jedno područje gdje doista možete biti kreativni s bojom i uzorkom je uređenje stola. Prepun privlačnih uzoraka, tekstura, boja i materijala, prekrasan stol predstavlja savršeno mjesto okupljanja – i mjesto razgovora za zabavu i pokazuje koliko šareni i pustolovni možete biti jesenski dekor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:22