VRUĆI TREND

Obožavani stil uređenja za sve koji vole prirodu. Šumska čarolija u vlastitom domu

Zidna tapeta Mindthegap i ormarić Covet house

Dizajn interijera u forestcore stilu podrazumijeva dominantno tamnozelenu boju, mnogo drva, kamena i biljaka u domu te prigušenu rasvjetu

Jedan od trenutačno najpopularnijih trendova u uređenju interijera na društvenim mrežama je forestcore. Obožavaju ga svi koji vole prirodu, a bit ovog trenda je životni prostor učiniti što sličnijim pravoj šumi. Tamnozelena boja, drvo, kamen, plišane tkanine i biljke okosnica su ovog stila. Rezultat je da tako uređeni interijeri izgledaju tajanstveno, magično i pomalo divlje.

image

Krevet Hunter Green Velvet, French Bedroom

French Bedroom

Iako se forestcore dijelom naslanja na cottagecore, stil koji također ima vojsku poklonika na društvenim mrežama, postoje razlike. Cottagecore je mnogo nježniji i romantičniji, a podrazumijeva puno vintage ukrasa, heklanih miljea i šarenog cvijeća. Boje su mekše, više pastelne, s puno starinskih, cvjetnih uzoraka. Zajedničko im je to što oba spadaju u maksimalističke stilove uređenja, no forestcore je mračniji, boje su tamnije i zagasitije, a zvijezda je tamnozelena.

image

Poster Forest Landscape No2, Poster Store

Poster Store

Kako je riječ o vrlo intenzivnoj boji, samo će se najhrabriji usuditi obojiti sve zidove prostorije u nju. Osim što su takvi interijeri pomalo mračni, ona vizualno smanjuje prostor. Zato je preporuka obojiti jedan zid u prostoriji u tamnozelenu, a uz nju su dobrodošli blaži tonovi zelene i smeđa. Dominantne boje kombinirajte s detaljima u crvenoj, bijeloj, žutoj i narančastoj, kako biste imitirali šumski prirodni okoliš.

image

Desertni tanjur Libellula, La Doublej

La Doublej

Kad su u pitanju teksture, najbolje su one prirodne - drvo i kamen. Dobrodošle su bogate tkanine poput pliša za zavjese i tapeciranje namještaja. Umjetno krzno može poslužiti kao prekrivač ili mali tepih, a za veći tepih idealan je materijal juta. Drveni namještaj najbolje će se uklopiti u šumski ugođaj, a kamen i mramor se mogu unijeti u prostor kroz detalje poput vaza, tegli za biljke i pladnjeva. U ovaj će se stil, ako ne pretjerate, uklopiti čak i luster ili lampa ukrašena imitacijom životinjskog rogovlja. No s lovačkim trofejima svakako pripazite jer ne želite da vam dom izgleda kao lovačka koliba. Iako je ona obično u šumi, samo rubno ima veze s forestcoreom.

image

Zidna dekoracija Gold Beetle, Audenza

Audenza

Jedna od glavnih odrednica ovog biofilnog stila je puno zelenila u interijeru. Oni najodvažniji mogu se odlučiti za cijeli zid pun biljaka, odnosno napraviti vertikalni vrt od poda do stropa, što će najbolje dočarati ugođaj prave šume. Oni koji nisu toliko entuzijastični mogu prostor ukrasiti teglama s biljkama poput paprati, palmi, filodendrona, monstere, bršljana, jasmina, kineskog dolara, svekrvinog jezika... A ako nemate "zeleni prst", još uvijek možete po sobi rasporediti nekoliko umjetnih biljaka. S obzirom na to da forestcore podrazumijeva prigušenu rasvjetu, ako ih stavite u neki tamniji kutak, neće se ni vidjeti da nisu prave.

image

Salvete Mushroom, Talking Tables

Talking Tables

Naime, većina šuma je duboka, bujna i tamna jer se svjetlost teško probija kroz drveće. Zato su u interijerima uređenim u ovom stilu klasične jake led svjetiljke s hladnim svjetlom zabranjene. Šumski ugođaj se postiže svjetlećim lancima, starinskim svijećnjacima i strateški raspoređenim mirisnim svijećama. Najbolje je odabrati one s mirisom borovine, sandalovine ili tamjana.

image

Zidna lampa Mushrom, Seletti

Seletti

Stolna lampa u obliku gljive, poster crnogorične šume u magli, ukras u obliku kukca ili lista, oveći kristal ili figurica šumske vile savršeno će se uklopiti u ovako uređen prostor. Dobra ideja je postavljanje starinskog ogledala s pozlaćenim okvirom o koje će se svjetlost odbijati i tako dodatno naglasiti dojam tajanstvenosti duboke šume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:15