DOMIŠLJATO ILI?

Od jeftinih canvas platna izrađuje umjetnost koja djeluje skupocjeno: ‘Ne trebate biti kreativni, samo trebate znati raditi s ravnalom‘

 Instagram
Bogerica i kreatorica sadržaja Julie Sousa otkrila je pratiteljima svoje trikove

Kako biste reagirali kad bismo vam rekli da ne trebate potrošiti puno novca da biste imali jedinstveno djelo koje krasi zid vašeg doma? I koji pritom nosi vaš potpis i djeluje skupocjeno? To je uspjelo za rukom kreatorici sadržaja i autorici bloga The Avantgarde, koja je svoje trikove podijelila s pratiteljima na društvenim mrežama. Naime, Julie Sousa otkrila je da kupuje jeftina canvas platna koja potom pretvara u vlastita umjetnička djela koja stilski odgovaraju njezinom životnom prostoru. Ponekad ih samo preboji, ponekad dodatno oslikava, a ponekad na njih lijepi dodatne elemente, poput zelenila ili drvenih letvica.

Tako je canvas platno većih dimenzija transformirala u crnu reljefnu sliku.

"Ne trebate biti kreativni, samo trebate znati koristiti ravnalo", rekla je i dodala kako je kupljeno platno prvo prebojila u bijelo, a zatim zalijepila drvene letvice koje je izrezala još u trgovini. Pazila je da budu jednake dužine i zalijepljene na jednakoj udaljenosti, za što joj je poslužilo ravnalo. U odabranu crnu boju dodala je sodu bikarbonu i sol kako bi imala željenu teksturu te zgusnutu smjesu neravnomjerno tapkala kistom kako bi dobila željeni efekt kad se slika posuši. Okvir je također prebojila.

Komentari su, naravno, bili podijeljeni. Jedni su se oduševljeno javljali, dok se drugi pitali zašto jednostavno ne kupuje prazna platna.

"Prazna platna su preskupa, ovo je odličan savjet za ponovno korištenje već oslikanog platna", odgovorio je jedan pratitelj.

"Radije bih kupila nešto za 50 dolara nego potrošila toliko vremena i truda da stvorim nešto tako basic", napisala je jedna korisnica ove društvene mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:41