Fascinantno!

Od slike na zidu do ugodnog radnog prostora jednim pokretom ruke. Upoznajte Flow Wall Desk

 Robert van Embricqs
Njegove tople teksture, izdržljivo inženjerstvo i prilagodljiva višenamjenska priroda postavljaju održiviji standard dizajna

Dekorativan, ali funkcionalan, Flow Wall Desk Roberta van Embricqsa pretvara se iz geometrijskog umjetničkog djela na zidu u ugodan radni prostor jednim brzim pokretom, prenosi Designboom. U početku obješen kao ravno platno od vitkih drvenih greda raspoređenih u jednostavan geometrijski uzorak, predmet namještaja elegantno se razvija poput spiralne gusjenice kako bi pronašao svoj funkcionalni oblik.

image
Robert van Embricqs
image
Robert van Embricqs
image
Robert van Embricqs

Njegove tople teksture, izdržljivo inženjerstvo i prilagodljiva višenamjenska priroda postavljaju održiviji standard dizajna koji odstupa od nedavnih globalnih trendova konzumerizma i robe kratkog vijeka trajanja. Umjesto toga, minimalistički Flow Wall Desk postaje integriran kao trajna tkanina interijera doma istovremeno kroz dizajn i namještaj.

image
Robert van Embricqs
image
Robert van Embricqs

Nizozemski dizajner Robert van Embricqs najpoznatiji je po svojim objektima namještaja od organskog drva koji stvaraju vizualne i funkcionalne transformacije u prostoru. Njegov nedavni komad u početku se pojavljuje kao kompaktni, suvremeni ovješeni zidni komad koji služi i kao radni stol. Transformacija iz ukrasnog umjetničkog djela u namještaj slijedi samo jedan okret oko svoje osi koji razotkriva dizajn ravnog stila i otkriva ploču stola.

Zakrivljeni vertikalni elementi otvorenog stola izlaze iz zida poput gusjenice uz pomoć diskretno postavljenih mjedenih šarki, koje pomažu u stvaranju vizualnog ritma i optimiziraju njegovu funkciju. Drvene letvice organski se savijaju duž stranica ergonomske površine stola, stvarajući nježan i dinamičan dizajn kao i zaslon za privatnost za rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:34