PRIJE I POSLIJE

Od tamne kupaonice u crvenoj boji do svjetlog, spokojnog mjesta za bijeg

 Cathy Balsom
U malim prostorima, crvena boja od zida do zida može biti malo previše, kao što je bila u ovoj glavnoj kupaonici

Iako se predviđa da će tamno crvene nijanse biti glavni trend za 2023., ta se boja više pojavljuje u kuhinjama i spavaćim sobama više nego u kupaonicama, prenosi Apartmen Therapy.

U malim prostorima, crvena boja od zida do zida može biti malo previše, kao što je bila u glavnoj kupaonici novog doma Cathy Balsom i njezina supruga Blaira. "Ovo nije bila kupaonica kakvoj smo se nadali", kaže Cathy. "Bila je neusklađena, s crvenim zidovima i sivo - lila kadom i okvirom od pločica." Osim toga, bilo je puno toga u vezi s izgledom što jednostavno nije imalo smisla. Kao prvo, prostor je imao tri ormara što je bitno otežavalo kretanje u kupaonici, prisjeća se Cathy. Svjetlost su blokirala dva bočna zida na oba kraja kade, dok je samostojeći tuš bio premalen da bi se zapravo koristio. Povrh svega, iza zahodske školjke rasla je plijesan, a umivaonik je bio tamnijeg tona nego što su Cathy i Blair željeli.

Njih su dvoje, uz pomoć Blairovog tate renovirali cijelu kupaonicu.

"Projekti obnove mogu se ponekad činiti potpuno neizvedivima, ali ako ih podijelite na male zadatke i dovršite ih jedan po jedan, prije nego što shvatite posao je gotov", kaže Cathy. " Prvo smo započeli tako da smo uklonili tuš, kadu i školjku, zatim smo srušili zidove s obje strane, a potom brusili pa žbukali. Svaki korak je bio lak kada se radilo pomalo!"

Tijekom renovacije, Cathy i Blair preusmjerili su vodovod kako bi postavili novi tuš plus njegova nova staklena vrata, elegantni umivaonik, kadu i WC. Također su zamijenili svoje stare bakrene cijevi PEX cijevima (savitljiva, fleksibilna opcija otporna na toplinu koja se koristi u mnogim novim građevinama). Zatim su prostore u kojima su nekoć bili ormari obložili suhozidom, ugradili lučnu nišu za zidnu policu. Naposljetku su postavili nove pločice i dovršili novu obradu zidova, dajući cijeloj prostoriji potpuno novu vibru.

"Sviđa mi se tekstura zidova u vapnu i kako se tako dobro poigrava s tonom pločica", kaže Cathy. "Riječi ne mogu opisati koliko je lijepo jutarnje svjetlo kada se probija kroz veliki prozor, bez smetnje zidova, i sjaji na te teksturirane zidove i prigušene pločice; prelijepo je!"

Cathy kaže kada bi ponovno radila projekt, drugačije bi pristupila završnoj obradi u vapnu. "Da sam imala vremena, isprobala bih nekoliko različitih boja", kaže ona. "Odabrala sam jednu online i stavila ju izravno na zid bez testiranja. Ispostavilo se da je bila puno tamnija od onoga što sam očekivala, pa sam morala ponovno premazati zidove temeljnim premazom i vapnom do tona koji sam željela."

Cathy također kaže da je postavljanje novih pločica na pod bilo jednostavno jer je prostorija pravokutna, ali je postavljanje pločica u tušu oduzelo više vremena nego što se očekivalo zbog njihove male veličine. "Za to je trebalo mnogo vremena i strpljenja, koje često nemam", kaže ona. "Ali znala sam da izgled koji želim zahtijeva ovo!"

Jedan od njezinih drugih omiljenih detalja na pločicama u prostoru je lučna niša. "To je savršen dodatak za dovršavanje tog praznog kuta!" Cathy kaže.

"Sviđa mi se atmosfera u kupaonici", sretno izjavljuje Cathy. "Dobili smo savršeni osjećaj smirenosti i vedrine nalik spa centru kojem sam se i nadala."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:30