Made in croatia

Ogledala kao fokusna točka interijera Sabine Gosarić iz domaćeg brenda Linderior

Instagram @linderior
 
 Linderior
Proces izrade ovisi o modelu ogledala, no svima je zajedničko što su ogledala i medijapan na poleđini ručno rezani i spajani

PROFIL

Preuređujući stan, Sabina Gosarić imala je želju kupiti jedinstvene komade s domaćim potpisom. No, budući da nije nailazila na odgovarajuće zrcalo, sama ga je izradila. I tako je počela njezina kreativna priča

Zovem se Sabina Gosarić, živim u Zagrebu već deset godina, a u posljednje vrijeme i na relaciji Zagreb - Donji Kraljevec gdje izrađujem ogledala. Po struci sam magistra sociologije, no ljubav prema kreativnom radu odvela me u drugom smjeru tako da uz Linderior brend imam i agenciju za marketing i web dizajn. Ni u jednom poslu ne nedostaje mi kreativnih zadataka, što me jako veseli i ispunjava - sa smiješkom nam se predstavlja kreativna Sabina čija smo ručno rađena ogledala u posljednje vrijeme primijetili na brojnim Instagram fotografijama.

image
Sabina Gosarić
Linderior

Zanima nas kako je počela njezina priča s ogledalima.

- Prošle godine preuređivala sam stan sa željom da kupim jedinstvene komade namještaja i dekoracije od prvenstveno domaćih proizvođača, no kad je došao red na ogledalo, nisam našla kakvo bi mi odgovaralo pa sam odlučila izraditi svoje. Obožavam velika okrugla ogledala i htjela sam da moje bude malo drugačije. Inspirirana fotografijama na internetu, nabavila sam ogledalo i odlučila oko njega staviti konop. Kad je ogledalo bilo gotovo, svidjelo se prijateljicama pa sam izradila i njima. Tada sam vidjela koliko uživam u ručnoj izradi i spontano se rodila ideja o pokretanju brenda. Nakon nekoliko dana spojila sam na papiru riječi lindo-lijep i interior-interijer, izradila logo i tako je sve počelo - prisjeća se.

image
Okruglo ogledalo s konopom 50 cm
Linderior
image
Ogledalo pamuk i juta
Linderior

Za nautical modele koristi konope pamuka, jute i lana, a za luna modele posebnu smjesu od pet različitih komponenti

image
Okruglo ogledalo s konopom 70 cm
Linderior

Uslijedila je potraga za ljepšim, kvalitetnijim prirodnim konopom, ogledalima, podlogom, odgovarajućim kutijama po mjeri i drugim materijalima. Misao vodilja bila je na tržištu ponuditi mogućnost izrade i dekoriranja ogledala po želji kupca, koristeći kvalitetne materijale hrvatskih obrta i tvrtki te na taj način podržati i domaću proizvodnju.

image
Ogledalo Luna
Linderior

Čime sve uređujete ogledala, pitamo Sabinu.

- Za izradu Nautical ogledala koristim kvalitetne prirodne konope pamuka, jute i lana različite debljine, kombiniram ih po želji kupca, koji uz konop mogu birati oblik i dimenziju ogledala. Za Luna ogledalo koristim posebnu smjesu koja se oblikuje direktno na ogledalu. Za Lunu sam na početku tjednima s tatom kombinirala i testirala različite materijale i omjere dok nismo našli dobitnu kombinaciju koja se sastoji od pet različitih komponenti, smjesa je vrlo čvrsta i postojana na ogledalu i može se lijepo oblikovati - objašnjava.

image
Ogledalo juta
Linderior

Dodaje kako sam proces izrade ovisi o modelu ogledala, no svima je zajedničko što su sama ogledala i medijapan koji se nalazi na poleđini ručno rezani i spajani.

- Proces nastanka svakog ogledala uključuje puno mjerenja, rezanja i lijepljenja tako da neka ogledala kroz moje ruke prođu i deset puta prije samog slanja. Linderior je poseban po tome što svakom klijentu pristupam individualno, slušam želje i ideje kako bismo mogli izraditi i isporučiti željeno ogledalo u što kraćem roku. Nekad mi se kupci jave fotografijom interijera u koji bi stavili ogledalo pa zajedno smišljamo gdje bi i kakvo ogledalo najbolje odgovaralo. Također mi je drago što je svaki dio ogledala i pakiranja nabavljen od hrvatskih obrta i tvrtki, to mi je bilo važno od samog početka i vjerujem da će tako ostati i kada ćemo širiti ponudu jer imamo sjajnu suradnju sa svim dobavljačima i partnerima s kojima je zadovoljstvo raditi - kaže kreativna Međimurka.

image
Ogledalo pamuk
Linderior

Jako puno pažnje i vremena posvećuje i pakiranju svakog ogledala kako bi bilo sigurno za transport, a važno joj je i kad stigne do kupca, da i već samo otvaranje paketa bude lijepo iskustvo, tako da se u paketu uvijek nađu personalizirana poruka i poklončić kao znak zahvale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 16:58