NEKOLIKO PRIMJERA

Ograde imaju jasnu funkciju, ali isto tako mogu biti domišljate i lijepe

 Unsplash
Donosimo vam nekoliko primjera za odabir prave ograde koje će vam pružiti privatnost i biti dekoracija

Ograde za privatnost imaju jasnu funkciju, ali ne moraju izgledati nezgrapno ili hladno. Dodavanje žardinjera, korištenje neočekivanog materijala ili čak vješanje ukrasnih predmeta mogu učiniti da svaka ograda izgleda privlačnije.

Bilo da pokušavate dobiti privatnost, zadržati kućne ljubimce ili djecu ili jednostavno osigurati svoju imovinu, ove ideje za ogradu pružaju zaštitu, a istovremeno čine vaš vanjski prostor ugodnim - poput produžetka vašeg doma.

1. Metalna ograda

Metalna ograda nije samo isplativa, nego je i izdržljivija i jednostavnija za održavanje od drvene. Materijal je otporan na trulež, hrđu i plijesan, što čini održavanje minimalnim. A budući da nema letvice, lim pruža obilje privatnosti. Također dobro funkcionira za vješanje kutija za žardinjere ili vanjskih zidnih naglasaka.

Metal dodaje moderan, industrijski štih vašem dvorištu. Njegova reflektirajuća priroda izvrsna je za obližnje biljke koje vole puno svjetla. Međutim, to također znači da ćete možda morati izvaditi sunčane naočale kada ste vani na sunčanom danu. Materijal također može postati vruć na dodir tijekom toplih dana. Općenito, međutim, metal je rješenje za ograde koje nije potrebno održavati i može trajati desetljećima.

2. Tradicionalna bijela ograda

Iskoristite sav šarm tradicionalne drvene ograde, ali uz dodatnu privatnost odabirom bijelih drvenih ili vinilnih dasaka bez razmaka. Rešetkasti detalji na vrhu ograde dodaju stilski štih koji nikada neće izaći iz mode.

3. Visoka drvena ograda

Visoka drvena ogradu idealna je za stvaranje privatnosti. Nema praznina u letvicama, tako da susjedi, promet i sve ostalo izvan ograde nije vidljivo. Svijetla lazura za drvo održava vanjski prostor prozračnim i svijetlim. Ako gradite vlastitu DIY ogradu koja je dizajnirana da bude posebno visoka, možda će trebati vam dodatne potporne grede.

4. Rešetkasta ograda

Donji dio ograde nudi potpunu zaštitu od pogleda, a na gornjem dijelu se smješta dekorativan rešetka. Gornji dio razmak između rešetaka što je sjajan način za propuštanje svjetla i dodavanje stila cjelokupnom izgledu. Ona je također savršeno mjesto za izlaganje biljaka, posebno puzavica.

5. Mješoviti materijali

Kombinirajte materijale za ogradu kako biste stvorili prilagođeni izgled koji odgovara vašem dvorištu. Drvena ograda s vodoravnim letvicama može dodati moderan stil obližnjoj ogradi od bambusa ili živog zida.

6. Živi zeleni zid

Niz bujnih tropskih biljaka može stvorili odličnu privatnost u dvorištu. Dodajte i horizontalne drvene letvice za moderniji izgled. Zid od živih biljaka dodaje boju, a također pruža središnju točku dok unosi toplinu i prirodu u većinom neutralni prostor.

7. Ograda od lateksa

Ako imate vanjsku kuhinju, neka bude privatna, ali elegantna s rešetkastom ogradom za privatnost. Ovo je elegantna ideja za ogradu koja daje vanjskom prostoru ugodan dojam sobe, posebno u kombinaciji s pergolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 02:17