top 5

Omiljene dekoracije u kućnom prostoru: Top 5 predmeta Jelene Sremić Lulić

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Drage stvari iz stana Jelene Sremić Lulić. Jelena je inače poznata bodybilderica, trenerica fitnessa, life coach i slikarica

Jelena Sremić Lulić najpoznatija je domaća bodibilderica, a uz to je i trenerica fitnessa, life coach i slikarica čija platna mnogi jako vole. Važna je i činjenica da je, u 52. godini života, ona najstarija aktivna bodibilderica u zemlji, koja povremeno odlazi na natjecanja, za svoju dušu, kako bi motivirala druge. Premda to radi samo zato što uživa u natjecanjima, činjenica je da na njima ostvaruje dobre rezultate. Jelena voli selidbe, pa je mnogo stvari koje su joj bile drage s godinama ostavila u stanovima diljem Zagreba, no za nas je pronašla pet važnih predmeta koje dovoljno voli da ih ima uza se. Nije bilo lako odabrati, priznaje kroz smijeh, no ipak je pronašla nekoliko zanimljivih sitnica...

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

1. BIKOVA GLAVA

Kupila sam je na Tajlandu, ali mi se nije svidjelo što na vrhu lubanje ima pukotinu. To mi je pokazivalo kako je bik skončao, a nisam to htjela svaki dan gledati, pa sam na to mjesto stavila perje i dodala još neke sitnice. Sad uopće ne izgleda kao onda kad sam je kupila, ali meni se ovako više sviđa.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

2. UTEG

Bez utega se ne može i gotovo. Premda je riječ o malim utezima, za koje se možda čini da su za mene prelaki, ipak se njima redovito koristim kad sam doma. Svaki ima 15 kilograma, pa ih uvijek dižem - ono, gledam televiziju i malo, rekreativno, podignem koji put.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

3. KNJIGA

Jako volim povijesne romane, pogotovo “Sinuhea Egipćanina” Mike Waltarija. Njegovi romani puni su povijesno točnih činjenica, glavni lik je uvijek neki karizmatik, a tu je i ljubavna priča. Mislim da sam ovu knjigu prvi put pročitala još u srednjoj školi i totalno me oduševila, pa sam nabavila svoj primjerak.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

4. SVIJEĆNJAK IZ CRKVE

Kupila sam ga na Kaptolu prije 20-ak godina i u njega stavljam papiriće sa željama. Osim papira, tamo je i zemlja, koju sam uzela iz vrta jednog fascinantnog čovjeka. Ostvaruju li se želje? Pa sad, kako kad, ali nema veze, svejedno ubacim papirić unutra s vremena na vrijeme. Imam velike snove i bujnu maštu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

5. KORNJAČIN OKLOP

Na jednom sajmu u Parizu žestoko sam se cjenkala da bih ga kupila. Uspjelo mi je, pa sam ga donijela sa sobom doma. Ne znam kako je završio na tom sajmu, ali je jako star, potječe iz Konga i ima sliku na sebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:09