Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak arhitektice Bernarde Silov: poslovni prostor studija Atmosfera

“Stalno tražim sljedeći najbolji kutak, no ovdje u uredu sam najčešće”
 IVANA NOBILO/CROPIX
U stalnoj je potrazi za sljedećim najboljim kutkom, ali u ovom najčešće boravi, a lako ga može i preseliti, zato joj i je najdraži

Arhitektica Bernarda Silov, iz studija Atmosfera, za omiljeni kutak odabrala je onaj koji se nalazi u njihovom uredu. Najveći dio vremena, kako kaže, provodi u prostoru u kojem radi, stoga joj je bitno da u njemu ima ugodan kutak s pogledom kroz prozor u daljinu i nebo.

- Povodim se filozofijom dizajnera Petera Opsvika, “next position is always the best!”. Promjena pozicije tijela iz “monitor - buljeće” u “lounge - odsutnu” uvijek mi je sljedeća najbolja pozicija - kaže ona.

Kutak je uređen puritanski. Tu su lounge fotelja i uska stolica boomerang, tepihić line koji je dizajn upravo od Atmosfere, te zelenilo.

Pitamo zašto joj je baš taj kutak najdraži, a ne neki, primjerice, u domu.

- Imam više omiljenih kutaka, neki se nalaze i na otvorenom prostoru, trgu. U biti, u stalnoj sam potrazi za sljedećim najboljim kutkom, ali u ovom najčešće boravim, a lako ga mogu i preseliti u neki drugi prostor, zato mi i je najdraži - odgovara.

image
“Stalno tražim sljedeći najbolji kutak, no ovdje u uredu sam najčešće”
IVANA NOBILO/CROPIX

I njen najdraži predmet u kutku je promjenjiv.

- Trenutačno je to maketa na zidu Irenine kuće, koju je izradio Davor. Varijacije slobodnih formi bez zadrške, za potpuno oslobađajući karakter jedne mlade dinamične ženske osobe, naše prijateljice i klijentice, koja želi izgraditi takvu kuću - kaže Bernarda Silov.

Ovdje je i njihova poznata stolica boomerang, koja je interaktivni namještaj. Sastoji se od identičnih elemenata - industrijski proizvedenog luka - bumeranga s točno pozicioniranim rupama, koje jednostavnim preslagivanjem mijenjaju formu i uporabnu namjenu. Konkretna stolica boomerang u uredu nije prototip nego original.

Na zidu su projekti studija Atmosfera, realizacije, koncepti i stilske vježbe. Primjećujemo i zelenilo, uske i visoke stabljike sa zelenim listovima na vrhu.

- Stabalca avokada uzgaja Kristina - suradnica i prijateljica iz ureda, iz koštica koje redovno petkom preostaju nakon izrade famoznog avokado namaza. Ured pomalo postaje mali rasadnik i laboratorij avokada - smije se Bernarda.

No što se iz ugodnog kutka vidi? Prozor je na istoku, a gleda početak Nazorove ulice u Zagrebu.

Inače, članovi studija Atmosfera, koji djeluje već niz godina, autori su niza projekta i realizacija kao što su Ronilački klub, Muzej u prirodi, Posjetiteljski centar Lozovac, Obiteljska kuća u Kloštar-Ivaniću, Sklop šetnica uz rijeku Lonju u Ivanić-Gradu, Skulptura Žarku Kaiću, Sportsko-rekreativni centar Korana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 20:46