moj omiljeni kutak

Omiljeni kutak u domu jazz i pop-pjevačice Tene Vodopija je kada u kupaonici

 Ivana Nobilo/CROPIX
U kadi pjevam i smišljam pjesme radim mirisne kupke od kakaa, perzijskih ruža i morske soli

Jazz i pop-pjevačica divnog glasa Tena Vodopija, koja se bavi i uređenjem interijera, za svoj omiljeni kutak u domu bira kadu. Bilo da stanuje u najmu kao sada ili u vlastitom domu, kupaonica je za nju jako bitno mjesto jer obožava vodu, kupanje i spa atmosferu. Možda je to i zbog njezina prezimena...

- Stan minimalističkog stila u kojem živim s partnerom nisam sama uredila, donijela sam uglavnom samo dekorativne elemente. Kupaonica je lijepa, pomalo dekadentna. Na zidu su gres calacatta pločice, bijele sa sivim žilama, na podu crne istog stila, sa zlatnim žilama, koje jako volim i povremeno koristim u interijerima koje uređujem. U ovoj kupaonici napravila sam svoju malu oazu - kaže nam Tena Vodopija.

image
Zapravo sam gotovo sve pjesme, koje sam sama napisala ili sam koautorica, razvijala prvo u mislima u kadi
Ivana Nobilo/CROPIX

U kupaonici je postavila Flosovu okruglu lampu, koju je donekle promijenila i dodala Edison žarulju. Donijela je i kutijice Sleek Rose Gold, njihov stalak za kozmetiku i stalak za nakit.

- Pampase iz dnevnog boravka, koji su mi već malo dosadili, prebacila sam u kupaonicu i stoje u ćupu od gline na rubu kade. Volim i dekorativne bočice Zara home, koje mogu lijepo ukrasiti prostor - opisuje Tena.

Savjetuje da se u kupaonici izbjegava držati razne proizvode po površinama. Ona ih je pospremila u kutije iz Ikee, koje su postavljene na dohvat ruke. No, fine kreme, staklene posude za kistove Sleek Rose Gold i slične lijepe predmete drži na velikoj konzoli kod umivaonika.

Kupa se u kadi jednom, a kad stigne i dva puta dnevno. To joj, kaže, često bude umjesto meditacije i rijetki su dani kada se samo tušira.

- U kadi sabirem u glavi sve što treba, mobitel mi tada služi samo za muziku. Nekad tu smišljam pjesme, a povremeno skiciram neke ideje za dizajnerska rješenja. Zapravo sam gotovo sve pjesme, koje sam sama napisala ili sam koautorica, razvijala prvo u mislima u kadi - smije se Tena Vodopija.

image
Ivana Nobilo/CROPIX

Ljubav prema vodi prati je otkad zna za sebe, u vrtiću je često završila mokrih stvari, a kao djevojčica se bavila sinkroniziranim plivanjem.

- Volim te slobodne misli kako mi dolaze u vodi. Važan mi je ambijent, ja sam audio-vizualni tip i glazba uvijek prati ambijent. U kupaonici pustim lagane soul, jazz instrumentale. Obavezne su mirisne svijeće ili mirisna kupka, a ponekad ih i sama napravim od kakaa, perzijskih ruža i morske soli. A otkud mi perzijske ruže? Iz Harrise, koriste se inače kao začini za džin, no kod kupanja nužno je staviti mrežicu prilikom ispusta vode - kaže Tena i dodaje da obožava svijeće i općenito Zara home, pa tako i njihove mirise za stan.

Za Yankee Candle tvrdi da imaju najbolji miris, ali nisu baš atraktivnog izgleda. Za kraj je dala nekoliko savjeta za uređenje kupaonice.

- Vrlo je bitna rasvjeta, ne staviti prehladnu rasvjetu, te imati i druge izvore svjetlosti, recimo skriveni LED uz tuš-kabinu, ali u kupaonicu i općenito na vlažna mjesta u obzir ne dolazi standardna rasvjeta jer ona nije sigurna. Bitno je da je u skladu s IP zaštitom - zaključuje Tena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:08