Made in Croatia

Online platforma koja okuplja domaće brendove i kreativce s dječjim igračkama

 Samo malo
Nude drvene igračke i waldorfske lutke, ukrasne jastuke i heklane predmete...

Velika želja Milene Stipić bila je proširiti vijest o malim proizvođačima i njihovim proizvodima koji su unikatni te potiču djecu na igru, maštu i radoznalost.

Mileni Stipić je, kao mami dvoje mališana, uvijek bilo izuzetno važno da se njeni klinci igraju kvalitetnim igračkama, izrađenim od prirodnih materijala, koje će poticati njihovu maštu i kreativnost te samostalno razmišljanje.

U potrazi za takvim igračkama uporno je tražila nove izvore i na neobične načine dolazila do malih proizvođača diljem Hrvatske, koji nisu bili "vidljivi" na tržištu, ali su imali upravo ono što je tražila. Tako je upoznala samozatajne obrtnike, majstore zanata, tesare i krojačice, ali i one koji se primarno nisu bavili igračkama, ali su imali tu kreativnu nišu u kojoj su izrađivali sjajne stvari za djecu.

image

Milena Stipić

Samo malo

PRILIKA ZA RAST

S vremenom je oko sebe spontano stvorila pozitivan krug sjajnih kreativaca koji su praktički postali dio njezine obitelji, a onda se u njoj rodila hrabra ideja: okupiti ih na jednom mjestu i ponuditi im kariku koja im nedostaje - priliku da se vide, da postanu prepoznatljivi i da se napokon čuje za njih. Napustila je stalan i siguran posao te pokrenula internetsku trgovinu "Samo malo" kao platformu na kojoj se predstavljaju mali domaći proizvođači isključivo s proizvodima za djecu.

image
Samo malo
image
Samo malo

VIŠE OD STO PROIZVODA

- Ideja je bila stvoriti malu fantastičnu zajednicu pozitivnih i kreativnih pojedinaca koji će svojim prekrasnim, drugačijim proizvodima uljepšati svijet djeci, a samim tim i njihovim roditeljima - kaže Milena i dodaje da se voditelji platforme brinu o predstavljanju, oglašavanju, narudžbama i komunikaciji s kupcima, dok proizvođači dobivaju vrijeme za ono u čemu su najbolji, za kreiranje maštovitih, kreativnih, prekrasnih, kvalitetnih i sigurnih igračaka i proizvoda za djecu!

Vrijednosti kojima se vode pri odabiru malih proizvođača su sigurnost i kvaliteta. U online trgovini trenutačno se nudi više od sto proizvoda, među kojima su drvene igračke i waldorfske lutke, ali i ukrasni jastuci, heklani predmeti, drvene slagalice, interaktivne knjige i slikovnice, "stvarčice" za dječje sobe... Predstavljamo neke od njih.

image
Samo malo

EDUKATIVNA KNJIGA S MAGNETIZIRANIM STRANICAMA

Ana Međimorec je "supermama" koja je, uz redovan posao u bolnici i četvero djece, osmislila kreativno-edukativnu TheMIUbook knjigu za djecu svih uzrasta. Sastoji se od tri zelene i tri bijele preklopne magnetizirane stranice. Po njima se crta i piše, a tu je i mnoštvo magneta različitih kategorija.

image
Samo malo

DRVENE SLAGALICE VELIKOG HUMANITARCA

Erik Šulc vlasnik je obrta "My wood" u kojem nastaju drvene slagalice. Uz svoj redovni posao u bolnici, mnogo vremena posvećuje humanitarnom radu. Tako je 2017. biciklom obišao središnju Europu u 40 dana. Htio je tako skrenuti pažnju na Hrvatsku udrugu paraplegičara i tetraplegičara.

image
Samo malo

RADOVI POZNATE ZAGREBAČKE LUTKARICE

Poznata zagrebačka lutkarica Dunja Prostenik Niemčić izrađuje fantastične lutke, a surađuje i s kazalištima kao što su Tvornica lutaka, kazalište Mala scena i Lutkarsko kazalište Stribor. Svaka je lutka unikatna te ima nešto nesavršeno u sebi, a upravo to oduševljava i osvaja kupce.

image
Samo malo

ZA NJEGA ZNA CIJELA SLAVONIJA

Za Zlatka Šebalja vjerojatno zna cijela Slavonija. Njegova je priča krenula kada se, na žalost, razbolio. Dotad je radio u HŽ-u, a potom se posvetio svom hobiju - izradi drvenih proizvoda za djecu, od vatrogasnih vozila, kamiona, motora i vlakova do pokućstva za djecu.

image
Samo malo

SLIKOVNICE KOJE SE ČITAJU S DVIJE STRANE

Posebne, neobične slikovnice iz serije stihobasni "Što mravi znaju o ljubavi" napisala je nagrađivana Dijana Merey Sarajlija. Njene slikovnice čitaju se s dvije strane pa svaka slikovnica ima dvije stihobasne u sebi. Uz slikovnice ide i majica s grafikama iz slikovnica koje je osmislila njezina kći Nika.

image
Samo malo

TIHE KNJIGE ZA RAZVOJ DJETETOVE MOTORIKE

Prve hrvatske interaktivne, edukativne tihe knjige "Zmalac" izrađuju se u Omišu, a pomažu u razvoju djetetove koordinacije, fine motorike, spretnosti i, ono najvažnije, pozitivne slike o sebi kroz rješavanje zadataka. Iza brenda stoji Margarita Milavić, koja je osmislila i liniju odjeće Lovely by Zmalac.

image
Samo malo

PARKIĆ KOJI DJECA SAMA SASTAVLJAJU

Projekt CraftPaint kreativnog Borisa Anića Ćurka, uz zabavu i razvijanje kreativnosti, nudi djeci i svladavanje nekih korisnih vještina. Projekt je nastao u vrijeme prvog lockdowna, kad je Boris osmislio parkić koji su njegova djeca morala sama sastaviti - tobogan, ljuljačku, stablo, klackalicu, klupicu i penjalicu. A onda još i obojiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:19