NEVIA VUKELIĆ ZA MODUS

Originalni zagrebački suveniri inspirirani ljepotom zagrebačkog Dolca

 

Diplomirana arhitektica Nevia Vukelić svoje znanje o keramici dijeli već 25 godina kao profesorica u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Podučavanjem o projektiranju keramike izražava osobnu ljubav prema izradi keramike, ali i prema dizajnu općenito. Kada nije u ulozi profesorice, osmišljava i izrađuje predivne keramičke predmete. Za Neviju kao dizajnericu keramike kugla je najsavršenije geometrijsko tijelo i zato su joj najomiljeniji vlastiti projekt velike zdjele oblika polukugle koje dekorira minimalističkim detaljima.

Nevia je nedavno osmislila i izradila kolekciju originalnih zagrebačkih suvenira Red Umbrella koji su nam posebno zapeli za oko. Zato smo kontaktirali Neviju da saznamo više o ovim zagrebačkim suvenirima koji su, vjerujemo, već osvojili srca turista.

O Red Umbrella kolekciji suvenira

- U Modusu su prepoznali potrebu posjetitelja za hrvatskim proizvodom, nekom vrstom estetiziranog suvenira koji pritom mora biti manjih dimenzija da se dalje s nama "šeće po gradu" u torbi ili ruksaku. Svakako je ljepota Dolca, koji skoro svaki dan obilazim, pridonijela odabiru toga živopisnog motiva, šestinskog kišobrana - kaže Nevia za kolekciju keramičkih zagrebačkih suvenira Red Umbrella koji se mogu nabaviti u Modusu.

Kolekcija se sastoji od više dijelova, od kojih svaki možete ponijeti kao zaseban suvenir, a u planu je i proširenje kolekcije: - Zasad su to pločice-podlošci za čaše, boce za vino, ocat ili slično, no u izradi je i varijanta pločica od porculana koje se mogu koristiti i za serviranje finger fooda.

Oduševljeni detaljima iz kolekcije Red Umbrella, saznali smo da Nevia ima u planu izradu još takvih suvenira s hrvatskim motivima:

- U suradnji s mladom dizajnericom Ivom Ćurković, koja mi je uvelike pomogla kod grafičke pripreme moje ideje, planiram na takav reducirani način aplicirati neki drugi prepoznatljiv hrvatski motiv na keramički ili porculanski uporabni predmet, no zasad je to tek u promišljanju.

Ne-Vi-A ceramics kolekcija za Modus

Za Modus je Nevia prethodno napravila Ne-Vi-A ceramics kolekciju koja je, kako kažu u Modusu, "svojim minimalističkim izričajem kreiranih uporabnih predmeta dizajnirana sa željom da i oblikom i bojom udovolji zahtjevu za redukcijom suvišnog.

- Jako mi se sviđa način kako je Modus vođen, mislim da je Nina odabirom etabliranih, ali i posve novih, manje poznatih dizajnerskih imena postigla odličan balans, tako da je dolazak u Modus poput nekog dizajnerskog istraživanja - odgovara Nevia na pitanje što ju je inspiriralo za Ne-Vi-A ceramics kolekciju za Modus.

Keramičke predmete iz Nevijine radionice možete pronaći u Modus Design Shopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:15