Preuređenje i prenamjena prostora

Ormar + ormarić = novi dom

Evo kako jednostavnim Ikeinim ormarima do tri fantastična uređenja!

Preuređenje i prenamjena prostora nije uopće tako skup i kompliciran pothvat kao što se naizgled čini, a danas vam želimo dokazati da je potrebno samo malo kreativnosti i stiliziranja kako bi se pomoću istog namještaja za čas stvorila tri sasvim različita kutka koji se osim svojim izgledom razlikuju i svojom namjenom. Na primjeru uskog dvokrilnog ormara za odjeću i niskog ormarića s ladicama možete vidjeti kako je lako u potpunosti izmijeniti atmosferu u domu, dati svom prostoru novo naličje i pretvoriti ga u novi najdraži kutak.


Osnove uređenja čine zid visok 180 cm uz koji su prislonjeni visoki bijeli ormar (Ikea - Stuva) i niski ormarić s ladicama (Ikea - Nordli). Ti osnovni komadi omogućili su stvaranje čak tri različita prostora - jednostavnog predsoblja, ugodnog prostora za doručkovanje i praktičnog malog ureda koji su svaki na svoj način zanimljivo uređeni dodavanjem manjih elemenata poput stola, stolica, jastuka i svjetiljki kako bi se dobio njihov drugačiji izgled.

Predsoblje

U predsoblju nam uvijek treba prostor za vješanje i pospremanje kaputa, prostor za obuvanje cipela, mjesto gdje ćemo pospremiti kape i šalove i praktičan način kako sakriti cipele. Kombinacija visokog ormara i niskog ormarića u ovom primjeru rješava sve te potrebe. U visoki ormar možete pospremiti kapute i jakne, a na zid iznad ormarića postaviti kuke za vješanje jakni koje su svakodnevno u uporabi.

Ormarić može poslužiti za spremanje cipela, a stavite li na njega meki dugački jastuk kao podlogu i nekoliko manjih primjeraka za ukras, pretvorit ćete ga u klupu na kojoj se može udobno sjesti i obuvati cipele. Iznad ormara ima dovoljno prostora za visoku policu na koju stanu kutije s kapama, šalovima i rukavicama, igračkama naših kućnih ljubimaca ili predmeti za čišćenje odjeće i obuće. S dovoljno prostora za sve održavanje reda u predsoblju bilo bi čas posla.

Kućni ured

Osnovnoj kombinaciji ormara potrebno je dodati stol na sklapanje i stolicu i dobili ste prostor za rad prepun mjesta za odlaganje dokumenata i potrepština. U visokom ormaru možete sakriti printer, modem i slično, a u niskom ormariću dokumente koji vam moraju biti nadohvat ruke. Praktičan stol na sklapanje (površina 120 x 70 cm) možete jednostavno pričvrstiti na zid pomoću šarki, a kada vam ne treba možete ga prisloniti uza zid i za njega ga fiksirati pomičnom drvenom letvicom.


Na zid vam stane obavijesna ploča, a na ormarić možete slagati kutije s uredskim materijalom. Dodajte na zid suptilnu tapetu kako biste izdvojili zonu od ostatka svog prostora i gotovi ste!

Prostor za doručkovanje

Kako bi ovaj prostor bio posebno šarmantan, na zid je dodana cvjetna tapeta s jačim uzorkom koja je odmah promijenila atmosferu u prostoru. Za ovakav kutak ne bi vam trebalo mnogo materijala što automatski smanjuje trošak uređenja, a dobiven je izvrstan efekt u tren oka. Okrugli stol, stolica ili dvije i jastuci dovoljni su da stvorite udoban prostor za sjedenje koji može primiti više osoba jer od niskog ormarića možete stvoriti udobnu klupu dodavanjem dugačkog jastuka za podlogu. Ladice možete iskoristiti za odlaganje posuđa, krpa i jastučića kada nisu u uporabi.

Iznad stola nalazi se i viseća lampa usklađena s uređenjem kako bi se dodatno naglasio prostor stola. Slatko i brzopotezno preuređenje!

via GIPHY

Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:13