"Moj dom"

Osigurajte si mir na svim područjima i u potpunosti uživajte u godišnjem odmoru

 EVGENYATAMANENKO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Polagano se bliži doba godine koje svi s veseljem iščekujemo, a riječ je o odlasku na godišnji odmor. Bez obzira na to imate li vlastitu nekretninu, odlazite u iznajmljeni apartman ili uzimate smještaj u hotelu, sigurnost vašeg doma zasigurno vam je u prvom planu. Odlazak na godišnji odmor podrazumijeva i dulj razdoblje u kojem ćemo boraviti izvan svog doma, a s obzirom na nedavne događaje, moguće je da vam to stvara nervozu. Od razornog potresa koji je pogodio hrvatsku metropolu pa sve do mogućih scenarija poput elementarnih nepogoda u obliku poplave, požara ili pak provale i krađe naših dragocjenosti. Kao što dobro znamo iz vlastitog iskustva, na situacije poput potresa i poplava ne možemo nikako utjecati, ali unatoč tome možemo osigurati svoj dom za slučaj da se crni scenarij realizira.

image
GORAN JAKUS PHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES

Razloga za paniku nema, ali nije na odmet biti nekoliko koraka ispred i na vrijeme preduhitriti neočekivane situacije kako bi vaš dom ostao sačuvan i siguran. Jednostavno i pametno rješenje je osiguranje imovine u Allianzu. Polica osiguranja "Moj dom" koju možete ugovoriti kod svojeg Allianz zastupnika ili u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke nadoknadit će vam nastalu štetu na privatnoj imovini, bilo na građevinskom dijelu objekta ili na stvarima u kućanstvu kao i štete koje ste eventualno uzrokovali drugima u svakodnevnom životu.

image
VUK8691/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Sama polica osiguranja imovine "Moj dom" kreirana je prošle godine kao potpuno novi pristup u osiguranju - iznimno pojednostavljen i lako razumljiv proizvod s tri paketa pokrića te uvjetima pisanim razumljivim jezikom i bez malih slova koja nas tako često mogu zavarati. Polica vam omogućava nadoknadu štete u slučaju požara, izljeva vode iz cijevi, poplave, prenapona te niza drugih neželjenih događaja poput provalne krađe u vaš dom koje su, nažalost, u ljetnom periodu postale učestala pojava. Dovoljan je samo kratak boravak izvan doma da neželjeni gosti upadnu u vaš životni prostor i odnesu vrijedne stvari, bez obzira na to radi li se o financijskoj ili emotivnoj vrijednosti. Naravno, protuprovalna vrata su idealna opcija, ali još bolje je biti osiguran. Posjedujete li pak vlastitu nekretninu na moru ili na bilo kojoj drugoj lokaciji koju iznajmljujete, također je važno osigurati prostor i od eventualnih šteta koje mogu (ne)namjerno napraviti turisti. Svakome se može dogoditi da mu padne lonac na pod i udubi parket ili polomi pločice, a o ozbiljnijim štetama da ne govorimo. Kako vam se vaš izvor dodatne zarade ne bi pretvorio u ozbiljan trošak koji teško pokrivate, osigurajte se uz "Moj dom".

image
DAVIDCALLAN/GETTY IMAGES

Ova polica u sebi sadrži i opciju "Pomoć u kući" kada u slučaju potrebe za hitnom intervencijom u kućanstvu osiguratelj organizira dolazak potrebnog majstora (vodoinstalatera, bravara, staklara ili električara) te pokriva troškove nužnog popravka. Također, postoji i opcija koja pokriva kategoriju "vandalizam" koja osigurava imovinu od namjernih uništavanja ili oštećenja poznatih ili nepoznatih počinitelja. Ako se samo želite odmaknuti na nekoliko tjedana od svega i uživati sa svojom obitelji na odmoru, uz osiguranje doma nećete imati onaj neugodan osjećaje anksioznosti i nervoze u želucu. Nećete morati neprestano u glavi vrtjeti pitanje "je li sve u redu kod kuće" nego ćete moći neometano uživati u odmoru. Uz Allianz osiguranje u potpunosti se možete opustiti i relaksirati te napuniti baterije za nove poslovne i privatne akcije. Isto vrijedi i ako imate apartmane koje iznajmljujete, a ne možete sve vrijeme provesti na toj lokaciji.

Osigurajte si ugodno, mirno i opušteno ljeto, brinite se samo o tome jeste li stavili dobar zaštitni faktor, je li more dovoljno toplo, a za sve ostale brige pobrinut će se Allianz osiguranje uz policu osiguranja imovine "Moj dom". Uživajte i sretan put!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:47